úterý 6. června 2017

Vafle apetit

Are you looking to understand why a unique live liquid bacteria. Prošlehejte všechny ingredience kromě másla. Rozehřejte vaflovač (v případě potřeby jej vymažte máslem) a do středu nalijte naběračku těsta, přiklopte a pečte dozlatova. První čtyři přísady smíchejte v misce.


V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat. Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem.


Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte. Kdybychom při návštěvě Belgie neokusili vafle , jako bychom tam nebyli. Chutnalo nejen dětem, ale i celému štábu – čerstvé vafle jsou prostě čerstvé, nemohou se rovnat kupovaným. Můžeme přidat i pár kousků ovoce.


Tradiční belgické vafle - recept: V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. Jakmile se z kuchyně začne linout známá vůně bramboráků, všem v dosahu se na tváři objeví blažený úsměv. Tyhle placky s křupavými okraji se snad nikdy neomrzí.


Budete na to potřebovat silikonovou formu na vafle. Do té nalijete těsto a dejte do trouby předehřáté na 2stupňů Celsia. Vafle pečte přibližně minut. Bude vám stačit typ s výměnnými plotýnkami a stejné těsto, které jsme použili na křupavé vafle do vaflovače.


U sendvičovače pak stačí použít plotýnku s mřížkou a hned se můžete pustit do výroby. Tyto vafle jsou svou konzistencí poněkud hustější než bruselské vafle a do těsta jsou přidávány cukrové perly. Oba tyto recepty jsou ale časově náročnější, a proto jsem dlouhou dobu pátrala po skvělém receptu na vafle , které prostě jen tak spontánně budete moci udělat k snídani i třeba ve všední den bez velkých. Tak právě jsem dodělala poslední kousek. Musím pochválit,je to opravdu labůžo.


Potřela jsem třešňovou marmeládou,navrch šlehačku a pocákala pikaem. Přítel byl nadšen a pěl ódu jak neskutečná dobrota to je. Vzhledem k tomu,že miluje sladké a tímto zcela dosáhl svého uspokojení,tak dnes. Recept na výborné vaflové těsto. In Bistro Apetit ,a table is the place where the journey begins and where new tastes of food are being explored.


Trochu jsem se do pečení vaflí zamilovala a vyzkoušela oba tyto druhy, poté ještě kváskové vafle a nekynuté rychlé. Tedy pokud si pořídíte vaflovač, jistě se nebudete nudit, protože variací je mnoho, dokonce jsou i perfektní slané. Chcete skutečně poznámku smazat? Vaflovač je úžasná věcička – pomůže vám vykouzlit rychlé občerstvení, brilantní snídani nebo ve slané verzi třeba chutnou večeři.


Zkoušela jsem mnoho sladkých receptů a nakonec u nás doma zakotvily dva – jeden – křehké vafle – chutná mému synovi a dceři a druhý – křupavé vafle – chutnají mému manželovi a mně. Zmražené vafle je dobré předem rozmrazit. Výborné vaflové těsto recepty, které budete milovat.


Vafle apetit

VAFLE ZE ŠPALDOVÉ MOUKY S OŘECHY A FÍKY 220g špaldové mouky (může být i celozrnná) lžička kypřicího prášku špetka soli lžičky třtinového cukru 300ml polotučného mléka vejce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky