čtvrtek 8. června 2017

Borůvkové knedlíky apetit

Připravené knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi minut. V polovině vaření je otočte. Mezitím ušlehejte šlehačku a nechte rozpustit čokoládu. Rozdělte je na talíře, přelijte rozpuštěným máslem a podávejte ozdobené. Borůvkové knedlíky líné hospodyně.


Pokud nemáte čas nebo náladu balit jednotlivé knedlíky , máme pro vás jednodušší variantu.

Připravte si stejné těsto, jako v předchozím receptu, pak ho ale nevyválejte. Jen vytvořte stejně velké knedlíky bez náplně. Když je uvaříte, mírně je potrhejte vidličkou. Zakryju je poklicí a vařím tři minuty.


Poklici sundám, knedlíky ve vodě obratím a už odkryté je vařím ještě tři minuty. Knedlíky vložím do osolené vroucí vody nebo na napařovač. Přesná doba záleží na jejich velikosti.


Vaříme je asi minut a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyšla pára a knedlíky se neslily.

Kynuté borůvkové knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Milá Florentýno, tenhle recept používáme už hodně, hodně dlouho. Považuji ho za nejlepší recept na ovocné knedlíky :-) Kdysi jsme z něj dělali i borůvkové knedlíky na vařiči pod stanem.


Aby to ale bylo jednodušší, tak jsme udělali z těsta šišku, nakrájeli malé kousky a ty jsme uvařili ve vody – takové tvarohové. Jsou totiž důkladně otestované a prověřené redakcí časopisu Apetit a čtenáři. Na borůvkové knedlíky lze dobře využít i borůvek mražených. Je to stylové, ale… Za horské kynuté borůvkové knedlíky platíme vysokohorsku cenu.


Uložte do vášho jedálničku zadarmo. Nám to ale nevadí, protože my víme, jak si doma udělat kynuté borůvkové knedlíky za pár korun. Konat se tam budou tradiční borůvkové hody, na které se vydávají tisíce lidí z celého okolí.


Na gastronomickou akci padnou tisíce litrů modrých bobulí, z nichž. Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára. Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku.


Toto bych mohla jíst snad každý den. Po uvaření knedlíky při vyndavání děrovanou podběračkou rychle 2krát až 3krát propíchneme špejlí a rychle rozkrojíme nití na ½, aby se nezdrcly. Pokud jsou uprostřed syrové, dovaříme pár minut obě poloviny zpět ve vodě.

Lze vařit i na páře, knedlíky jsou také skvělé, jen se rychle vysušují. Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný. Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších borůvkové knedlíky receptů.


Recept borůvkové knedlíky. Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin. Z uvedené dávky jsem připravila tolik pusinek, že se najedlo osob. Jednoduchý nápad jak ozvláštnit hlavní jídlo. Namísto bramborové kaše víte připravit opravdu chutnou přílohu a to přidáním pochoutkové smetany, strouhaného sýra a másla s vajíčky.


Stačí ještě horký žahour naplnit do sklenic a asi až minut zavařovat při 1°C. Z prvních borůvek vždy děláme tento jednoduchý nízký a šťavnatý koláč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky