středa 14. června 2017

Recept na bramboráky

Recept na bramboráky

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi. Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka, přidáme majoránku a sůl.


Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou. Směs necháme minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Ne uvidím udělám to podle receptu jen tam dám. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat.


Opečte je z obou stran dozlatova. Jestliže bramboráky připravujete na větším množství tuku, přebytečnou mastnotu z nich odsajte kuchyňským papírem. Moučné brambory: Varný typ C – brambory na pyré. Při vaření tento typ brambor měkne a křehne.


Milá Flo děkuji za recept na bramboráky. Jezdíme na bramboráky do jedné tímto vyhlášené restaurace. Nevím v čem tkví jejich recept a několikrát jsem zkusila obměny jak získat křupavé a nadýchané konzistence.


Zdá se tajemství této,,chudé“ pochoutky záleží na přípravě. Zkusím tento recept ,už se těším. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Vše najdete na webu Recepty. Bramboráky (křupavé) - recept. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou.


Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky. Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál. A vodu jsem si taky nebyla jistá, jestli se slívá nebo ne, tak jsem to nechala tak, jak to bylo, neslívala jsem.


Recept na bramboráky

Už jsem bramboráky nějak dlouho nedělala, tak jsem trochu tápala, kolik vajec by to chtělo. Taky asi tak třetinu brambor strouhám na hrubo, mám to hrubo strouhané raději, ale všechno na hrubo, to pak nedrží. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce. Dnešní recept na bramboráky je zcela jednoduchý, avšak se skvělým výsledkem. Kdo chce může je smažit jako obvykle v pánvi.


Kdo hledá něco dietnějšího, může bramboráčky upéct na plechu v troubě. Recept na křupavé bramboráky 1) Příprava surovin. Obdobou bramboráků jsou bramborové placky, jejichž těsto je jemnější a obvykle obsahuje více mouky.


Vynikající jsou třeba také cuketové bramboráky nebo bramboráky z batátů. V naší galerii naleznete celou řadu receptů na bramboráky s bramborové placky. Hodí se skvěle k večeři, zasytí, stojí pár korun a přitom ho můžete připravit prakticky s čímkoliv. Na plechu vytvoříme lžící asi bramboráky.


Když do něj navíc přidáte hodně česneku, má šanci zahnat bacily, které na nás na podzim útočí. Jaký recept si vás získá? Stejně jako jihočeská cmunda.


Recept na bramboráky

Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky