čtvrtek 8. června 2017

Topůrko na kladivo

Před nasazením kladiva, sekyry nebo smetáku topůrko či násadu po celém obvodu poklepejte kladivem. Na závěr celé nové topůrko ohlaďte smirkovým papírem dohladka a zajistěte nasazenou sekeru či kladivo klínem, jen tak máte jistotu, že nesklouzne. Další tip: pokud se vám kladivo či sekera jen trochu viklá, tak je lze před prací na hodinu či dvě namočit, dřevo nabobtná a trochu se roztáhne, ale celkově to nástroji nesvědčí.


Ať je to kladivo nebo sekera, dříve či později při častém užívání se vám původní topůrko ulomí. Jednou či dvakrát se vám jej podaří zkrátit, ale pak už to najednou nejde. A pak holt musíte opatřit buď nové nářadí, nebo sehnat či udělat nové topůrko na sekeru místo toho původního.

Topůrka na sekery, topora na kalače, štípací kladiva a násady k sekeromotykám. Topůrka k sekerám a kalačům dodáváme jasanová (z jasanového dřeva) nebo z ořechovce (hickory). Velký výběr Sekery a kladiva a příslušenství naleznete online na OBI.


Násada z akátu pro kladivo a spousta keců okolo. How to Make Deep Reach C Clamps All Wood only $Extreme Strength - Duration: 35:47. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Zámečnické kladivo – základní, univerzální kladivo.

Palice – slouží k vedení úderů do dalšího nástroje, např. Toto obchodní sdělení slouží pouze jako informativní charakter a týká se novinek, akčních produktů a slev na e-shopu. Souhlas se poskytuje na dobu do odvolání souhlasu.


Subjekt údajů bere na vědomí, že má práva dle ust. Pouze ověření výrobci na Rucni-naradi. Hmotnost topůrka je kg. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. V nehornických městech se vyskytují kladiva odlišná od hornických, přičemž u žádného českého sídla není kladivo rozdělené ( topůrko , násada) ani jinak poškozené. Nikde se nevyskytuje kladivo zdvojené ani kladiva, která by byla za sebou.


Pokud někdo kladivo drží, jedná se zpravidla o horníka nebo hutníka. Uvolnit se může také v případě, že je sekera používána jako kladivo , kdy dochází k deformaci ucha sekery. Topůrko pak může snadno ze sekery vypadnout.


Odstraňování starého topůrka může jít obtížně, pokud je topůrko upevněno např. V žádném případě však nesmí být topůrko odstraněno spálením. Na boj muž proti muži na válečném poli se používala i obouruční varianta bojového kladiva.


Výhody moderních kompozitových topůrek a násad na nářadí jsou nesporné.

Patří mezi ně nízká hmotnost, dobré vyvážení, odolnost vůči vlhku i mechanickému poškození a skvělá ergonomie. Jednou z mála nevýhod je pak obvykle vyšší cena a také fakt, že zvláště u seker nelze až na výjimky koupit topůrko samostatně. Při vlastním nasazování většinou buším do lehčího topůrka, držet v ruce dřevěnou část a bouchat do železné je vzhledem k rozdílu hmotností méně efektivní. Na tlučení používám gumovou či dřevěnou paličku, železné kladivo většinou topůrko poškodí.


Jiný fígl opravdu neznám, budu držet palce, hezký den!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky