středa 21. června 2017

Jak postavit pec na chleba

Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv variantu, pec je potřeba postavit na podstavec, aby byla dobře dostupná pro manipulaci s jídlem a pohodlně se v ní peklo. Z tvarovek, cihel či kamenů tedy nejprve musíte vytvořit sokl, na kterém budete pec budovat. Na různých akcích a ve skanzenech také předvádějí stloukání másla a návštěvníci mají možnost domácí máslo ochutnat. A protože je napadlo, že nejlepší by byl chleba domácí, rozhodli se postavit na zahradě chlebovou pec a pořádat i ukázky pečení chleba. Výroba pecí na pizzu, chleba , koláče, mäso a iné s novou technológiou formou povrchovej izolácie s minerálnou vlnou rockwool.


Jak postavit pec na chleba

Pece sú novinkou na trhu s izol. Pec jsme postavili podle knihy Kiko Denzer: Build Your Earth Oven. Stavba trvala celkem tři dny.


První den jsme strávili přípravou základů a samotná stavba pece nám trvala dva dny. Hotová pec (hrubá stavba). Postav pec, upeč chleba Brotnosaurus Jeseníky. Kváskový chleba - jak na první domácí.


Pokud využijete rady zkušených specialistů, můžete si ji upéct i na vaší zahradě. Pomůže vám k tomu náš návo jak postavit pec na pizzu. To zvládnete celkem bez potíží i svépomocí. Chce to jenom trochu zručnosti a požadovaného materiálu.


Jako základ je třeba pořídit několik pytlů cementu a písku, a to na tvorbu. Už dávno jsem si chtěl postavit pec na chlebe nebo pizzu dle mých představ. Kde jinde jdou vaše představy realizovat, než právě doma.


Jak postavit pec na chleba

Samotná stavba trvala docela dlouho, protože jsem se jí věnoval pouze o víkendech a jen tehdy, pokud byl čas. V peci můžete připravit chleba , pizzu, buchty a veškeré druhy masa. Trvalo mi několik let než jsem se pustil do samotné stavby. Jezdil jsem po muzeích a sledoval jak asi taková pec pro pečení chleba mohla být postavena.


Jelikož jsem na internetu k tomuto tématu nenašel žádné příspěvky, rozhodl jsem se Vám sepsat aspoň stručný postup, jak jsem si takovou pec postavil sám. Nabízí neomezený prostor zdarma, snadnou a rychlou výrobu fotoknih i jiných fotoproduktů. Proto jsem se rozhodl postavit pec ze šamotových cihel a dokázat si, že to dokážu.


Jak postavit pec na chleba

První informace jak na to jsem našel na. Tvar pece, konstrukce i postup výstavby se zdál celkem jasný. Potom stačilo vyřešit už jen pár detailů. Domácí chleba – byl to vlastně důvod proč pec postavit.


Bohužel sám znám již z vyprávění, prababičky, kdy její maminka měla ve světnici domácí pec na chleba. Jednou týdně se ve starých neckách zadělalo těsto, natopila pec a peklo se. Všetci vieme, že plne funkčná pec na prípravu pizze, chleba alebo iného domáce pečiva nie je vôbec lacnou záležitosťou, práve naopak. Profesionálne kuchyne investujú tisíce eur, aby mohli pripravovať pochúťky s neopakovateľnou chuťou a vôňou, ktorú sa v inom zariadení na pečenie, nikdy nepodarí ani len napodobniť.


Jak postavit pec na chleba

Pec na chleba by mi seděla k nějakým táborům, co bys doporučoval? Je to vždy otázka výše investice, jak dlouho chcete, aby pec vydržela, a jaký to má být způsoby stavby. TOLMÍŘ - chlebová pec CESTY A PAMÁTKY. Unsubscribe from CESTY A PAMÁTKY?


Při roztápění pece nejprve do jejího středu umístíme kousek papíru a třísky a po rozhoření můžeme začít přidávat tvrdé suché dřevo. Dobře roztopená pec se pozná tak, že její klenba je čistá a všechny saze uvnitř shoří. V tom okamžiku shrneme oheň na stranu, vymeteme dno a můžeme péct. Pizza pec máte postavenou za pár hodin a již druhý den můžete začít v peci péct. Chtěli byste si pochutnat na křupavém domácím chlebu nebo si upéct pizzu ve vlastní peci?


Pak je tato kniha právě pro vás. V praktické příručce najdete návod na stavbu interiérových i venkovních pecí na chleba i na pizzu. Autor, který je zároveň jejich stavitelem, popisuje postup stavby krok za kro.


Pec na pizzu ZIO CIRO NAPOLI (Italská pec na pizzu a chleba vytápěná dřevem ) Stavebnice pece na pizzu Napoli se uplatní jak v malých zahradách a terasách, kde jsme limitováni místem, tak v interiérech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky