pondělí 19. června 2017

Mražené hranolky na pánvi

Vypadá to jednoduše, ale aby byly vaše hranolky ty nejzlatější a nejkřupavější a slané tak akorát, musíte mít v rukávu pár osvědčených triků. Pak vyndat na utěrku a nechat oschnout (dají se uvařit v předstihu). Před smažením posypat hladkou moukou a dát do oleje smažit.


Solí se až před podáváním, na talíři. Prostě ty nejlepší hranolky na světě. Má smysl na ně hledat recept, nebo vždycky vyhrají ty mražené ?

Aby nedošlo k mýlce, vůbec se teď nehodlám zabývat hranolky pečenými v troubě — jakkoli mohou být skvělé. Je to jako péct v troubě řízek. Ušetříte tím pár kalorií a zvýšíte tak výživnou hodnotu, ale není. Mražené hranolky dle Ládi Hrušky. Oloupané brambory omyjeme a rozkrájíme buď na hranolkovači či ručně, na asi 1x1cm.


Připravíme si vroucí osolenou vodu a hranolky dáme vařit asi na minut. Když jsou brambory suché, můžete pokračovatvaření. Chcete-li to provést, vložte do ohně panvicu a dobře ji zahřejte.

Poté se na něj nalije rostlinný olej, který se také zahřeje na nejvyšší možnou teplotu. To se děje tak, aby se francouzské hranolky v pánvi nelepily a nespálily. V ní je minut vařte, pak vodu sceďte, a když z hranolků uteče pára, dejte je minimálně na hodinu do lednice (ale mohou tam být i přes noc). Poté rozpalte v pánvi olej a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte je, osušte v papírových utěrkách a. Nakupujte v obchodu nebo online.


Doručení dní v týdnu. Sbírejte Clubcard body za váše nákupy. Udělat hranolky doma z normálních brambor je umění. Zde je ale jednoduchý postup, jak správně na ně.


Domácí hranolky jsou nesporně lepší a chutnější než hranolky mražené , které koupíte v každém supermarketu. Pokud se doma chcete vytáhnout, přinášíme tipy šéfkuchařů, jak na to. Připravit domácí hranolky tak, aby nebyly gumové a vysušené, nemusí být nutně tak složité.


Záleží na tom, jaký postup zvolíte. Vložíme je do studené vody s vinným octem ( na 3g hranolek lžíce). Díky octu výborně udrží tvar, nerozpadají se a při další úpravě nečernají.


Na pánvi nebo ve fritéze rozehřejeme na 190° C slunečnicový olej a hranolky smažíme asi minutu a necháme vychladnout.

Hned po té je smažíme pod druhé, tentokrát asi 5. Faster No Knead Bread - So Easy ANYONE can make crusty artisan bread. Hranolky tím budou o hodně křupavější. Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.


Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Požadované množství zmrazených hranolků rozprostřete na pečicí plech a vložte do středu trouby předehřáté na 2°C (2°C používáte-li horkovzdušnou troubu). Nejlepší plech na hranolky je takový, který je po celé ploše perforovaný.


Rozprostřeme na něj požadované množství hranolek a necháme na stole. Teprve nyní si zapneme troubu na teplotu, jaká je uvedená na sáčku. Po deseti minutách plech vyndáme.


Když se trouba rozehřeje, vložíme do ní hranolky. Zastříkneme olejem (asi lžíce) a promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky