pondělí 19. června 2017

Masterchef makronky iveta

Obezita mi dělala starost, prozradil porotce MasterChef Radek Kašpárek - Duration: 11:54. This feature is not available right now. Please try again later.


Vyzkoušel jsem několik receptů, tenhle mi zafungoval na 1. Makronky nepraskají, jsou lesklé, nemusí se zdlouhavě sušit.

Prostě mně funguje, tak věřím, že se podaří i vám. Iveta Fabešová je cukrářka a majitelka dvou poboček IF Café. Začínala v gastronomii jako amatér bez vzdělání v oboru, ale vlastní prací vybudovala dvě úspěšné cukrárny na Praze 2. Pak přidejte vyšlehaný cukrový sníh, směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou stříkejte makronky o průměru asi cm.


Připravené makronky nechte na plátu minut zaschnout, mezitím si předehřejte troubu na 1ºC. Pak makronky pečte přesně minut. Vynikajúca na prípravu mandlových pusiniek makroniek, kokosiek apod.


Druhá řada MasterChef Česko je již v plném proudu, takže dnes ve 20:na TV Nova čeká zbývající soutěžící oříšek v podobě tajemného boxu.

Tentokrát však nebudou boxy před jednotlivými soutěžícími, ale přímo před porotci MasterChefa. Soutěžící se budou muset rozhodnout, před kterého z porotců box postaví a kdo z nich odhalí tajemství, které se ukrývá. Za hřích makronky opravdu stojí, takže proč jimi neoslnit rovnou na Vánoce.


Neobyčejná kuchařská reality show nabízí várku emocí, lidské příběhy a hlavně překvapivé kulinářské výtvory z rukou amatérských kuchařů z celé republiky. Obstát před porotci z řad elitních kuchařů se v devatenácti epizodách pokusilo zhruba osmdesát nadějných soutěžících. Na konci trnité cesty za vítězstvím na jednoho z nich čekal titul MasterChef. Pro deset nejlepších amatérských kuchařů bude tento týden v MasterChef kuchyni velmi sladký. V prvním testu musí soutěžící připravit francouzské sladké pečivo - makronky.


V pondělním dílu se totiž pekly makronky. Těch názvů tam padalo hodně a každý tomu říkal jinak. Nejhůř dopadla soutěžící Radka. Iveta mě - stejně jako kobližku - zaujala v prosincovém pečení na Primě, i když jsem o její francouzské kuchařce četla už dříve.


Obdivovala jsem, s jakou lehkostí dělala i složité recepty. Mladá, hezká, inteligentní! Obě její knihy jsem okamžitě zakoupila a darovala dívce svého syna k Vánocům.


Sněhové cukroví původem z Francie ochutnal už asi každý. Jeho výroba ale není úplně jednoduchá, chce to zkušenosti, cvik a dobrý recept.

Chcete-li, aby domácí sladké makronky zdobily i vaši slavnostní tabuli, podívejte se na video z loňského ročníku F. Lukáš Skála (37) je nositelem několika titulů Cukrář roku a také zlaté medaile z loňské gastronomické olympiády v Erfurtu. Jsou malé, buclaté, křupavé navenek a měkké zevnitř, a přitom k jejich výrobě stačí jen tři suroviny: bílky, cukr a mandle. Ochucené makronky Ochutit a zároveň obarvit můžete makronky např. Připravujte je až těsně před Vánoci, jsou nejlepší, když jsou čerstvé.


A protože tato disciplína patří k těm složitějším, připravila jsem pro Vás opravdu hodně detailní recept, kde Vám hned v úvodu poradím, jak se vyhnout možným. Francii a chtěla by vše přírodní a to i barvy,tam se prý používají k obarvení sirupy ( fialkový, růžový ) vůbec nemám s tímto zkušenost a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky