pondělí 3. října 2016

Domácí výroba portského vína

Hrozny, které se pěstují na výrobu portského roste na strmých svazích údolí řeky Duoro. Vrátíme-li si ještě k výroku Samuela Johnsona, rozhodně budeme muset souhlasit, že má-li být portské konzumováno stejně jako obyčejné víno, je k tomu třeba zdatného muže. Po nejméně dvouletém zrání v sudech se připravují ze základních typů portského vína , jako je Ruby Port (rubínově červené), White Port (bílé) a Tawny Port (hnědožluté) standardní směsi zvané blends, které zrají dále různou dobu v sudech. Obě vína se připravují týmž způsobem.


Domácí výroba portského vína

Trnkové víno Trnkové víno. Princípy výroby zdravého vína. Preto treba v maximálnej miere zabrániť vstupu nežiaducich mikroorganizmov do kvasnej suroviny a vína , ale aj do prostredia, kde kvasný proces prebieha. Moje podnikání bylo v té době teprve na startu a tento pán mi zmiňovaný prostor poskytl zcela zdarma.


I když se toto víno vyrábí ve vnitrozemí na vinicích v horní části údolí řeky Douro , ke zrání putuje do přímořského města Porto , odkud se již tradičně vyváží , i když v současnosti může do světa putovat už také z vinařské oblasti kolem řeky Douro. Fortifikovaná vína jsou doslova vína posilněná vybraným vinným destilátem či neutrálním alkoholem, a jak už to u dobrých věcí bývá, vznikla náhodou. Sherry, portské, Madeira, Marsala či Vermut, slyšel o nich snad každý. Podle způsobu výroby se dělí na vína likérová a aromatizovaná.


Domácí výroba portského vína

Já jsem domácí víno zkoušel dělat asi dvakrát - vždy v úplně nepatrném množství (třílitrový demižonek). Tento typ vína je velmi oblíben ve všech jižních krajích, a tak na vinařské mapě najdeme desítky dalších jmen. Portské, sherry, malaga, madeira – jména nápojů, při jejichž vyslovení na nás dýchne vůně dálek a exotiky, třpyt sluncem ozářených vln a ruch dávných přístavů.


Velmi kvalitní a oblíbené víno, které je na trhu po celém světě, je portské víno. Tento druh vína se vyrábí z hroznů, které jsou pěstovány v oblasti Douro Valley. Znalci moc době vědí, že se z hroznů musí nejdříve vylisovat a vyfiltrovat mošt. Pro výrobu marmelá sirupu nebo vína jsou lepší plody lehce přešlé mrazem, jsou pak sladší. Bohužel, po krátké mrazíku se může stát, že jsou plody mazlavé a špatně se trhají.


Můžete tedy zkusit nasbírat tvrdé plody a před zpracováním je skladovat v mrazničce. Jejich podstatou je kombinace klasického vína s vinným destilátem resp. Jak jsem zjistil, někteří jedinci dokonce mezi sherry a portským vůbec nerozlišují.


Následující text by měl malinko poodkrýt tajemství portského a sherry a ukázat jeho pestrost a škálu chutí a vůní. Není jednoduchá, firmy na ni musí mít koncesi, uvedl Stávek. U nás se portským zabývá zatím pět firem. Výroba těchto vín má speciální pravidla.


Dříve se tato vína u nás vyráběla s ne příliš kvalitních surovin. Dnes je tento produkt chápán jako specialita, a proto je nutné používat kvalitní hrozny a destilát. Získáte tak druhou dávku chutného vína. Ve vínu si uchováte řadu vitamínů i minerálů na zimu. Region produkuje stejně nebo dokonce více stolního vína (bez přísady vinného destilátu) než tradičního portského , měřeno v objemových jednotkách.


Vzhledem k rostoucí ceně tradičního portského se ale podíl tržeb za toto portské stále udržuje na hodnotách dvou třetin až tří čtvrtin celkové produkce. Příprava domácí vína z hroznů, které mohou být považovány za kompletní, můžeme dát pouze nápoj zrát po dobu několika měsíců. Bílý dům víno z hroznů - skvělý nápoj, který je ideální pro krmení svátečního stolu.


Domácí výroba portského vína

Nyní port (Porto) je známo, že znalci alkoholu na celém světě. Ale málokdo ví, že se objevil náhodou kvůli obchodní válce mezi Francií a Anglií. Nebýt tohoto konfliktu, jeden v Portugalsku by se přidat alkohol ve víně.


O historii, vlastnosti, typy a využití z portského vína kultury bude dále jednat. Tyto jsou základem pro přípravu různých variant portského vína , které. Dobrý den, můj dotaz bude asi trochu mimo bylinky, ale vzhledem k současné situaci to bude možná zajimat i další čtenáře. Poradil byste, jak si vyrobit doma antibakteriálni gel na ruce?


Domácí výroba portského vína

Po kompletním vyprázdnění sudu jsem měl připravené láhve vcelku dobrého portského vína , kterým jsem jej opět naplnil. Má vize je počkat dva až tři roky a následně opět nalít nějakou dobrou slivovici s tím, že by již mohla být v sudu navždy. Tedy, doufal bych tak let.


Další důležitá fáze při výrobě je školení. Tím rozumíme celou řadu zákroků prováděných za účelem zvýšení kvality budoucího vína. Síření vína - bez síření, které chrání víno před nežádoucím znehodnocením, nelze víno prakticky vyrobit.


Je nutné však sířit velmi šetrně. Domácí cinzano je pro milovníky a pro ty, kteří chtějí zkusit něco nového.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky