pátek 21. října 2016

Třešňová marmeláda zavařování recepty

Třešňová marmeláda - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Omytou a očištěnou rebarboru nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky, přisypeme nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče. Sezóna zavařování je tu letos s předstihem, tak na nic nečekejte a zavařte třešně do fantastické třešňové marmelády.

Přidáme cukr smíchaný s Gelfixem a přivedeme k varu. Během zavařování směs stále míchejte, aby se nepřipálila a pořádně se odpařila šťáva. Po pěti minutách varu zkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí - na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče. Přisypte cukr, přidejte citronovou. Třešně se před svařením mírně promixují, pak se svaří s cukrem a želírovacím přípravkem, většinou v podobě gelfixu.


Tématické fráze: třešňová marmeláda marmeláda třešňová třešňová marmeláda recept třešňový džem recept na třešnovou marmeládu trešnova marmeláda z třešní třešňová zavařenina recept tresnova marmelada recepty třešnová marmeláda třešňový džem recept marmelada z tresni třešňová marmeláda s. Marmeláda by tak oficiálně měla být jen z citrusových plodů.

Pokud zapomeneme na chvilku na Evropskou unii a vezmeme to podle našich babiček, tak by to mělo být tak, že marmeláda je hladká, vyrábí se ze šťávy nebo rozmixovaného ovoce a je hustá. Džem je naopak řidší, ale s většími kusy ovoce. Vloni jsem se přečetla recept na tuto marmeládu, přišla mi velmi zvláštní a tak jsem vyzkoušela, protože jsem dostala košík třešní a nevěděla co s nimi. Višňová marmeláda bez zavařování recept recepty , které budete milovat. V troubě – do předehřáté trouby na 180’C dám hrnec, nebo vyšší pekáček, do kterého naskládám naplněné a zavíčkované skleničky.


Dám do trouby na 180’C a počkám, až uvnitř sklenice začne marmeláda bublat a sterilizuji ještě minut. Cibulová marmeláda - recept : V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a při střední teplotě mícháme do změknutí asi minut. Ochutíme solí a pepřem. Jednoduchá třešňová marmeláda , recept , návod na vaření,suroviny. Jablka neloupeme, ani nezbavujeme jadřinců, jen je pečlivě omyjeme.


Poté je nastrouháme na hrubším struhadle (slzičkovém) tak, že nám v ruce zůstane jen tzv. Třešně omyjeme, zbavíme stopek, pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. Na webu AZ- recepty vás chceme inspirovat tradičními, ale i méně obvyklými recepty. Budeme rádi, když naše recepty vyzkoušíte a dáte nám vědět jak vám chutnalo.


Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a dlouho vařit.

To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru, bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce?


Z této dávky vyšlo kusů 5ml skleniček. Pokud máte doma zralé meruňky, určitě je zpracujte na marmeládu. Meruňková marmeláda se hodí do koláčů, ale i na chlebíček s máslem. Do této marmelády se přidává i vanilkový cukr, dodá marmeládě mnohem lepší chuť. Nejlepší je však domácí, do obyčejného cukru.


Recept na zavařování třešní recepty , které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky