středa 12. října 2016

Domácí halušky

Jasně, syn mi vytkl, že dělat halušky podle českého receptu je blbost ať si najdu slovenský:)) a co doplnil v komentářích gaučovník je evidentně lepší. Studená voda jim neublížila spláchla takovou tu. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. No, a není od věci mít po ruce objemnou mísu, v níž halušky smícháte a naservírujete na stůl.


Domácí halušky s uzenou slaninou a houbami podáváme horké jako samostatné jídlo s hlávkovým salátem.

Vhodnou přílohou je i domácí čalamáda nebo kyselá kapusta. Domácí vlastnoručně připravené halušky chutnají vždy nejlépe. Jedná se o velmi syté a chutné jídlo krásně voňavé po houbách a uzené slanině, které.


Jedná se o noky z bramborového těsta, které se připravují na nejrůznější způsoby - nejčastěji buď s brynzou, nebo právě s kysaným zelím. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Domácí halušky. Vyberte si recept na halušky a připravte si chutný a výjimečný halušky pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší halušky ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně halušky.

Házené halušky jsou daleko menší a jemnější a kuchař si pak obdiv strávníků zaslouží ještě podstatně víc, protože je to piplačka. Zato přes haluškomet máte naděláno vcelku rychle, ale halušky nejsou tak malinkaté (což ale nic nemění na tom, že jsou chuťově super). Přidáme mouku, vejce a osolíme. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu.


Do vroucí vody přes haluškové síto pasírujeme těsto. Hotové halušky poznáme tak, že vyplavou napovrch. Fotografie K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie. Když halušky vyplavou na povrch, vyberte je sítkem (asi po 4–minutách) a uvařte další várku. Mezitím opečte slaninu dočervena.


Brynzu rozmíchejte se smetanou dohladka a opepřete. Scezené horké halušky promíchejte s brynzou a na talířích přelijte rozškvařenou slaninou a posypte petrželkou. Naše halušky jsou označeny jako nejlepší v ČR, přijďte se přesvědčit. Rádi Vám je zabalíme s sebou. Když se řekne Slovensko, většinu lidí napadnou Tatry.


Na pravých slovenských haluškách z bramborového těsta je nejpracnější nastrouhat brambory. Jinak je ale příprava rychlá a jednoduchá. Nejklasičtější jsou s ovčí brynzou.

Verze s kysaným zelím, které se říká strapačky, je ale stejně oblíbená a chutná. Vybírejte vyzkoušené recepty na Pravé slovenské halušky s bryndzou, Pravé slovenské halušky , Babčiny slovenské halušky s bryndzou, Slovenské halušky se zelím a uzeninou, Slovenské halušky s kysaným zelím a slaninou nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Uvařit domácí halušky není nic složitého. S postupem, který naleznete níže, to zvládnete jedna dvě.


Pak už stačí domácí halušky doplnit uzeným a zelím a máte vynikající obě na němž si dozajista pochutnají všichni. Poté sceďte a přendejte do velké mísy. Tip: Tuto dávku těsta dělejte na cca 4x, ať mají halušky prostor při vaření.


A s další várkou vyměňte vodu. Uzené: Nejprve dejte vařit maso. Halušky vařte 5–minut. Vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte cca hodiny. Poté maso vyjměte a pokrájejte na.


Pak je vyjmeme a jednou propláchneme v horké vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky