čtvrtek 20. října 2016

Tekutý co2

Hit poslední doby, který slouží k omezení růstu řas v akváriu. Zároveň omezuje růst akvarijních řas. Na některé řasy působí přímo likvidačně. Je třeba ale zdůraznit, že sám tekutý uhlík není tak účinný jako v kombinaci s klasickým přidáváním plynu.


Je vhodný především do malých akvárií a nano akvárií, kde se jeho cena vyplatí.

Specializovaná akvaristika. Výroba akvárií a terárií. Nabízíme akvarijní rybičky, rostliny a techniku pro akvária - filtrace, topení, CO, osvětlení, 3D akvarijní pozadí.


Aquascaper SmartCARBON je tekutý organický zdroj uhlíku, který je nezbytný pro každou akvarijní rostlinu. Ideální v kombinaci s plynným dodáváním COdo vody a pravidelným hnojením. Je určeno v boji proti řasám.


Rozdíly v tekutém COa COz láhve se dozvíte z videa, které je uloženo u výrobku Profiplants Liquid Carbon.

Ide o špecializovaný prípravok, ktorý rýchlo dodáva rastlinám veľké množstvo ľahko stráviteľného uhlíka. SwissMed - Carbon - tekutý CO- 250ml. Uhlík je jedním ze základních stavebních prvků rostlin.


Je součástí kompletní řady hnojiv, aditiv a přípravků pro úpravu vody. Nedostatek COv akváriu je jednou ze základních příčin, proč rostliny nerostou a nejsou vybarvené. Navíc se při jeho nedostatku i nadměrně zvedá pH vody do alkalické oblasti, což nevyhovuje ani většině chovaných ryb. Uhlík lze dávkovat pomocí přípravku COVital, který jej dávkuje do akvária v tekuté formě.


Při jeho pravidelném používání dodává potřebný COa zároveň působí preventivně proti rozvoji řas. Určitě ale nenahradí plynné COu HighTech akvárií. COje možné efektívne dávkovať pomocou prípravku COVital, ktorý dávkuje uhlík do akvária v tekutej forme. Pravidelnou aplikáciou sa znateľne podporí rast rastlín a zlepší sa ich vyfarbenie.


Prípravok v odporúčanej dennej dávke neškodí rybám ani bezstavovcom. Oxid uhličitý (oxid uhličitý) je často se vyskytující sloučenina. Přidáváním do akvária podpoříte jejich růst a kondici.


Je tvořena oxidací různých organických látek.

Nejběžnějšími procesy tvorby této sloučeniny jsou rozpad živočišných a rostlinných zbytků, spalování různých druhů paliva, dýchání zvířat a rostlin. Z dlouhodobějšího hlediska může mít negativní vliv na rostliny. Podle studie, kterou vypracovala světoznámá firma.


V našej ponuke nájdete tekutý uhlík do akvária od rôznych výrobcov. Také se často prodává tekutý uhlík (neobsahuje plynné CO), který je slabý roztok dezinfekce pomáhající s případnou řasou, ale uhlíku dodá rostlinám naprosté minimum (krom toho je potřeba přijít na to, proč se řasa tvoří, ne ji jen likvidovat). COpermanentný test s vysoko kvalitného laboratórneho skla. Veľmi nenápadné meranie obsahu COv akváriu.


Tekuté CO, VitaPlant. Jeho úlohou je permanentné meranie obsahu Cov akváriu. Môžete ho aj zakúpiť samostatne. Při atmosférických teplotách a tlacích je oxid uhličitý v plynné formě.


Je bezbarvá, bez zápachu, asi 5násobně těžší než vzduch a mírně kyselý plyn. V tomto videu si ukážeme ako vyrobiť COnápn z droždia : 8g droždia, lyžic cukru a teplá voda. Ak sa vám videjko páčilo a chcete ďalšie tak like.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky