středa 19. října 2016

Zavařování jídla v troubě

Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě , klidně to zkuste, je to rychlejší. Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou. Sklenice naplňte ještě teplým.


Přijde vám zavařování “hotovek” zbytečné?

Představte si ale situaci, kdy nestíháte a tak by se vám hodilo mít po ruce nějaký hotový pokrm, který jenom ohřejete v mikrovlnné troubě. Mimochodem, zavařená hotová jídla jsou skvělým nápadem pro přibalení na dovolenou. Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit.


Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. Zajímavou možností je zavařování v mikrovlnce. Používají se k tomu výhradně sklenice se šroubovacími víčky.

Novodobý fenomén zavařování jídel na dovolenou rozděluje národ na tři skupiny: v první stojí zastánci zavařování jídel do sklenic, ve druhé odpůrci. Třetí skupině to je naprosto jedno, ani neví, že lidé něco takového dělají. Co a jak budou lidé jíst o dovolené, je výsostně soukromou věcí každého. Po ukončení zavařování sklenice necháme vychladnout stejným způsobem, jako při zavařování ostatních produktů.


Polévky a hotová jídla. Hotová jídla ani polévky, které chceme zavařit, nesmí obsahovat mouku nebo jiná potravinářská pojiva, protože by v průběhu skladování mohly zkysnout. Zavařená jídla a polévky. Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách.


Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek. Krom nastavení teploty a doby zavařování se postup v plynové či elektrické troubě nijak od horkovzdušné trouby neliší. Troubu byste měli vždy předehřát, elektrickou na až 100° a plynová na první stupeň. I v tomhle postupu zavařování , je nejlepší vždy vyzkoušet.


Pokud ještě máte okurky, doporučujeme vyzkoušet tento chutný okurkový salát s mrkví. Určitě už máte za sebou zavařování klasických okurek, tak se dejte do zavařování tohoto netradičního salátu. Třeba vyzkoušet, zda vám bude chutnat.


V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit!

Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100. Klobásy zavařené ve sklenici v troubě recepty, které budete milovat. Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci.


Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo. Nechybí tipy na tradiční česká jídla , ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří. Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.


Mikrovlnná trouba je dnes součástí každé domácnosti. Netradiční recepty na bábovku, moučník a nebo smažený sýr vás mile překvapí, stejně jako mnoho dalších receptů z mikrovlnky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky