čtvrtek 5. března 2020

Sidol na mosaz

Na leštění drahých kovů (zlato, stříbro i mosaz ) se v domácích podmínkách dá. Zkusil jsem to jinak: Máte leštěnku na mosaz , vlastně na kovy vůbec? Mirkóóó, křikla na kolegyni, tady pán. Sidol , čistič mosazi PeMi, Silichrom, Aurex ( Důbrava, CHVD Valašské Klobouky ) apod. SITOL na kovy a sklo a další Čisticí.


Asi nejznámější je Sitol (dříve známý jako Sidol ), které se používá už léta. Je spolehlivý, ale počítejte s nepříjemným zápachem. Naneste ho na znečištěný mosazný předmět a pomalu jemným hadříkem začněte leštit. Stejným způsobem můžete mosaz vyčistit pomocí Silichromu, který také seženete v drogeriích.


SIDOL prostriedok na čistenie mosadze medi a bronzu 2ml Sidol dôkladne čistí a leští bez poškriabania mosadz, meď a bronz ako napr. Mezi nimi Sitol ( dříve Sidol ), Silichrom, Aurex a jiné. Obecně se jedná o přípravky, které jsou agresivní k pokožce, proto si při čištění vezměte raději gumové rukavice.


Výše zmíněné přípravky se hadříkem nanesou na znečištěnou plochu, kde musí chvíli působit. Pak už jen zbývá mosaz doleštit. Myslím, že Sidol , dnes Sitol (snad se stále vyrábí), je na leštění mosazi to nejlepší. Obsažená čpavková voda dokonale rozpouští oxidy a nečistoty. Nejdřív nanést na povrch a vyčistit za mokra.


Otřít, nanést znovu, nechat téměř zaschnout. Sitolem lze čistit a leštit ušlechtilé kovy, zrcadla a okenní skla. Přiměřené množství Sitolu naneste na vlhký textil a předmět důkladně vyčistěte.


Po zaschnutí suchým textilem vyleštěte. Před použitím protřepat! Po práci s přípravkem si umyjte ruce a ošetřete mastným krémem.


Všechny informace o produktu Speciální čistící prostředek Sitol cídidlo na kovy, sklo i zrcadla 3g, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Sitol cídidlo na kovy, sklo i zrcadla 3g. Osvědčený způsob je namočit do konc. Nicméně je to docela radikální způsob, vznikají jedovaté nitrosní plyny a dost rychle to dokáže rozpustit čištěnou věc.


Takže tento postup, nedoporučuji pro lidi, co mají nulové zkušenost s. Vyrábí se ještě Sidol nebo čím jste ho úspěšně nahradili? Odpovědět na otázku Skočit na nejnovější odpověď Rozbal všechny komentáře. Všetky informácie o produkte Čistiaci prostriedok do kúpelne a kuchyne Sidol Longue Čistič na kovy 250ml, porovnanie cien z internetových obchodov, hodnotenie a recenzie Sidol Longue Čistič na kovy 250ml. Sůl totiž může reagovat na zinek ( mosaz je slitina mědi a zinku) a mosaz tak může ztratit svůj charakteristický zlatavý odstín. Leštění se provádí nejlépe vrtačkou s velmi jemným lešticím kotoučem nebo ručně.


Na elektrickou stolní brusku nebo ruční vrtačku nasaďte hadrový kotouč. Klasická mosaz se ráda leskne. Mosazný předmět zbavený hrubé špíny a prachu musíte vyleštit. Z komerčních výrobků se nejčastěji používá starý známý Sidol , ale existují i ekologické varianty.


Přípravek naneste na hadřík a leštěte tak dlouho, až bude povrch lesklý. Stačí k tomu zakoupit leštidlo na kov, mít starý hadřík a dost trpělivosti. Kdysi dávno se leštění kovů provádělo přípravkem s názvem Sidol. Ten se sice dnes ještě vyskytuje, ale stal se z něho odstraňovač vodního kamene.


Staré dobré leštidlo na kov naopak najdeme v každé drogérii pod názvem. Pár tahů hadříkem a mosaz je bez poškrábání jako nová. Tento postup jsem aplikoval i na mědi. Je s podivem že měd po tomto popelavém zásahu oxidovala. SIDOL : přípravek čistící na mosaz (zn.) Poslední hledání oxid sel meno emi kmen sud ovo zahr nůz usti rek kladatel ôň premenen usá rohovka Putovani napina k proskurn prekvapi čid kod sing deĎ vyvrchol Jín Caj ruze patr eve shodnost rimsky 8. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Mám po rodičích dva mosazné hmoždíře, jako díte si pamatuji, že mamka kupovala Sidól právě na ty hmoždíře a též na čištění klik u dveří, všechno pak mělo lesk jako blesk.


Možná existuje nějaký novodobý přípravěk, jen aby to nebyla nějaká mizerná náhražka sidolu za velké peníze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky