Zabere vám celé odpoledne. Setonův hrnec vám zabere celé odpoledne. Alespoň tři hodiny počítejte jako nutnou dobu k nahřátí kamenů a výrobu popela a další dvě zabere. Seatonův hrnec ,recept, návod na vaření,suroviny.
Podzimní zeleninový hrnec.
Uvařte rýži stejně jako při přípravě sushi – nejdřív ji důkladně propláchněte vodou, pak zalijte vodou (poměr vody a rýže zasucha by měl být 1:1) a nechte asi hodinu odstát. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. To sluníčko ale dneska peče, říkáme v letních vedrech.
Ono však může péci i vařit doopravdy. Nabízíme tipy, jak na zahradě či u chalupy vařit na solární energii, a také návod na trampské pečení masa pod zemí! Vyzkoušel jsem ho až o mnoho let později a výsledky mohu jedině doporučit.
Litr černého rybízu očistěte, propláchněte, osušte.
Vložte do dvoulitrové skleněné mísy, přetáhněte plastovou fólií a tu propíchejte. Vařte v mikrovlnce minut na W. Pak rybíz důkladně podrťte. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02.
Johanův los padl na skuoinku Štěpána a bylo jasné, že ho máme v týmu. Nato vytahuje zálesácký nůž a předává ho Davidovi, aby vyhloubil jámu v zemi. Nejedná se o hrnec jako takový. Základem setonova hrnce je jáma hluboká asi 50cm a spíše užší, než široká (zase ale dostatečně prostorná, aby se do ní všechno vešlo). Teplo se do ní dostane díky rozehřátým kamenům, které jsou umístěny na dno a teplo tak prostupuje prostorem.
V zemi vyhloubíme jamku, v které zapálíme suché a tvrdé dřevo. Na vedlejším ohništi rozžhavíme větší ploché kameny, mezitím si připravíme rybu. Každý, kdo ochutnal maso připravované v setonově hrnci, vzpomíná, že bylo neobyčejně dobré a šťavnaté. Jedná se totiž o pomalou úpravu masa pečením a dušením.
Připravíme si silný a rovný. Klasický tábornický recept zná většina milovníků dobrodružných knížek ze Setonových Dvou divochů. Tenhle recept se hodí, když vás čeká delší zastávka na jednom místě.
A nebo můžete jámu vykopat pod. Letní měsíce jsou venkovní přípravě pokrmů nakloněné více než pozitivně. Není třeba kupovat drahý gril a trávit hodiny pečlivou přípravou jídla.
Urodilo se vám na zahradě větší množství švestek a přemýšlíte, jak s nimi založit? Tlakový hrnec Pentola je vhodný na všechny typy var. Zavařte je nebo si připravte chutnou švestkovou marmeládu. Během jednoho odpoledne si připravíte dostatečnou zásobu kompotu či. Vyhněte se styku s hor-kými místy přístroje.
Hrnec během provozu a krátce po něm nepřemísťuj-te, uchopte vždy pouze za držadlo, které zůstává chladné. Chcete-li hrnec přemísťovat, nechte obsah vychladnout a vylijte jej. Zjednodušeně řečeno, pomalý hrnec vám umožňuje připravit pokrmy takzvaně „v jednom hrnci“ – všechny přísady do něj vložíte, nastavíte teplotu, čas a můžete se věnovat něčemu jinému.
Odpadá tím nepohodlné stání u plotny i nutnost použití vícero nádobí k přípravě jídla.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.