úterý 31. března 2020

Zdravá domácí marmeláda

Zdravá domácí marmeláda recepty, které budete milovat. Tématické fráze: marmeláda z minikiwi marmeláda z domácího kiwi zdravá marmeláda recept domácí chia džem recepty z domácího kiwi mini kiwi recepty minikiwi ingredience do. Chutná zdravá marmeláda se dá vyrobit také z trsů květů černého bezu, citronové šťávy, převařené vody, cukru a želírovacího prostředku. Má krásně žlutou barvu.


Marmeláda z květů černého bezu – RECEPT ZDE!

Velmi chutné jsou mamelády vyrobené z více druhů ovoce. Proto si také spousty let dělám domácí jahodovou marmeládu, která se s kupovanou verzí nedá ani krapítek srovnávat. Dokonce ji dělám i pro moji babičku, a to je už co říct, když si babička o něco řekne.


Kiwi rozmixujeme dohladka. Ta po kontaktu s ovocem jakoby zrosolovatí a vytvoří hustou směs. Přelijeme do uzavíratelné sklenice a skladujeme v lednici. Takto vydrží marmeláda cca tý.

Jelikož se jedná o sacharidovou nálož (spousta energie), tak ti dýňovou marmeládu mohu doporučit pouze k snídani nebo dopolední svačině. Rybízová marmeláda ti bude trvat přibližně minut (mám ale vyzkoušeno, že se každý rybíz chová jinak), z kapsy ti uteče Kč v případě samosběru a pokud máš rybíz domácí , tak tě marmeláda vyjde na cca Kč. Z uvedených surovin získáš asi 2-malé skleničky rybízové marmelády (celkem cca 5g). Nejlépe se pak hodí na domácí chleba, který si pečeme s ghí (přepuštěným máslem), které si také vyrábíme. S cukrem je to těžké, protože z části funguje jako konzervant.


V troubě – do předehřáté trouby na 180’C dám hrnec, nebo vyšší pekáček, do kterého naskládám naplněné a zavíčkované skleničky. Dám do trouby na 180’C a počkám, až uvnitř sklenice začne marmeláda bublat a sterilizuji ještě minut. A když víme jak na to, stane se domácí marmeláda opravdovou delikatesou. Poradíme, jak udělat tu nejlepší marmeládu, která se s kupovanými nedá srovnat. Pusťme se do ní, protože dobrá domácí marmeláda vydrží opravdu dlouho, má široké využití a snad není nikdo, kdo by ji neměl rád.


Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie. Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Vyrobte si vlastní voňavou variantu bez zbyte.


Je však potřeba kombinovat je s tekutinou, aby tělo využilo všechny jeho živiny. Tématické fráze: jahodova marmelada s agarem meruňková marmeláda s agarem zdravá marmeláda jahodový džem s agarem zdravé marmelády borůvková marmeláda s agarem rybízová marmeláda s agarem zdravá třešňová marmeláda tresnova marmelada s agarem marmeláda zdravě dzem s agarem zdrava marmelada recept merunkový džem s.

Kromě toho, že není tak sladká, je zdravá a hlavně vyrobená v domácích podmínkách bez přidaných látek a stabilizátorů, které dětem opravdu neprospívají. Domácí švestková marmeláda s čokoládou je hit. Výborná a zdravá kdoulová marmeláda s vlákninou bez želírovacího cukru. Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Něco jste již zavařili jako sterilované saláty, nyní si zkuste vyrobit třeba domácí marmeládu.


Její výhody jsou jednoznačné – kdykoliv máte po ruce něco, čím můžete namazat palačinky nebo čím naplníte ovocné knedlíky. Poměrně složitá na výrobu je rybízová marmeláda. Příprava domácí rybízové marmelády je velice snadná a poměrně rychlá.


Nabízíme návo jak udělat domácí rybízovou marmeládu – snadno, rychle, levně a efektivně. Nikoleta Maria je nejen dívčí jméno, ale i úžasná marmeláda , vyráběná z těch nejčerstvějších surovin a bez chemických přísad. Je to chuť, kterou když nabe rete na lžíci a pomalu vložíte do úst, tak chcete, aby nikdy neodešla. Přivíráte oči, vidíte slunce, stromy s tím nejkrásnějším ovocem, vidíte usmívající se dětské tváře a jste prostě šťastní. Složení: chemicky neošetřené pomeranče ze Sicílie, cukr, citronová šťáva, pektin.


Pro výrobu 100g výrobku bylo použito 77g pomerančů. Ve 100g výrobku je obsaženo 50.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky