pátek 6. března 2020

Tukové těsto recept

Tukové těsto ( těsto 2) uděláme tak, že do změklého másla vetřeme mouku. Přeneseme na potravinovou folii, nebo do igelitového sáčku, zabalíme a vytvarujeme z něj plochý čtverec. Těsto je poměrně řídké.


Takto dáme těsto odpočinout do. Základní recept na křupavé domácí a mimořádně chutné tukové rohlíky.

Všichni víme, že není nad vlastní domácí pečivo, které je nesporně mnohem kvalitnějším než kupované v obchodě a nepoměrně levnější. Z tohoto základního těsta můžeme upéct stejně výborný chléb, žemle, pletýnky nebo dokonce umotat veku. Skvělé recepty na všechna listová těsta pro pečení. Dno mísy i těsto jemně pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme ho na teple.


S máslem, ze kterého se původní listové těsto dělalo, se v těstech z obchodů většinou nesetkáte. Základem listového těsta jsou vždy dva recepty a pro jeho přípravu je tato dvě těsta překládají a vrství. Právě tolik časově náročné vrstvení ale způsobuje, že se při pečení těsto po vrstvách rozvine a nafoukne, a jak je známé s listových moučníků, vytvoří vláčné vrstvičky, na povrchu lámavé.

No já nevím on každý píše těsto z pizzerie. Navíc ten poměr mouka kvasnice je úděsný. Na 1kg mouky dkg kvasnic. Takový poměr se nedává ani do vánoček což je těžké tukové těsto.


Třeba nemám pravdu ale recept. Tématické fráze: tukové rohlíky tukový rohlík recept tukový rohlík tukove rohliky recept rohlík tukový recept recept na tukové rohlíky rohlík tukový recept na tukovy rohlik tukové domácí rohlíky tukové rohlíky recepty domácí tukové rohlíky krosánky domaci tukovy rohlik tukové rohlík tukové rohlicky recept tukovy. Octové těsto místo listového - recept : Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky. Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto , necháme v lednici odležet.


Po vzejití kvásku přidáme zbytek mléka a ostatní suroviny, zpracujeme těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu. Po vykynutí si vyklopíme těsto na vál a znovu propracujeme, poté si těsto rozdělíme na kousky velké asi jako větší meruňka.


Vytvarujeme kuličky a dáváme rovnou na plech. Ahoj, udělala jsem dneska tento recept. Listové těsto už nemá tu kvalitu. Z množství 5g mouky určitě placky.


S těstem se krásně pracuje, lehce pomoučit vál, tenčí je lepší.

Oproti listovému se nemusí šetřit jablky, neteče nic. Krásně se krájí, počítám, že se v obalu do zítřka rozleží. Jeden okraj složíme do středu a druhý přehneme přes něj, až vznikne čtverec.


Očistíme od mouky, zabalíme do fólie a necháme v lednici minut odpočinout. Tento postup zopakujeme dvakrát. Rozpis je na kg těsta. Nejprve si připravíme tukové těsto.


Na vál prosijeme hladkou mouku a nakrájíme máslo na malé kousky. Máslo nesmí být moc měkké, těsto by se lepilo na ruce. Ruce si ochladíme ve studené vodě a studenýma rukama rychle vypracujeme těsto.


I toto těsto si můžeme připravit den předem. Když jsou obě těsta odležená, pustíme se do skutečné výroby a překládání. Doprostřed položíme čtverec tukového těsta a vodové těsto přes něj těsně přeložíme tak, aby tukové těsto bylo zcela zakryté. Z tukového těsta připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky. Do mouky přidáme všechny přísady a vypracujeme vláčné těsto.


Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou ho překryjeme. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým. Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto , ale ani náhodou ne listové. Nazývejme dámy věci pravými.


Tématické fráze: nudlové těsto nudlové těsto do strojku nudlové těsto recept těsto na fleky recept na nudlové těsto těsto na domácí fleky testo na nudle nejlepší domácí nudle rychlé domácí nudle strojek na nudle a fleky domaci testo na fleky nejlepší nudlové těsto nudlové těsto z pekárny těsto na nudle do strojku. Jinou možností je rozválené těsto přeložit na polovinu a pak ještě na čtvrtinu, takže se zmenší na rozměr, který snadno uchopíte do ruky. Takhle poskládané těsto položte do formy, aby špička čtvrtkruhu ležela přesně uprostřed formy, a pak zase těsto rozložte.


Recept na odpalované těsto – postup přípravy, suroviny a více variant receptu Pro odpalované těsto je typické, že se při pečení nafoukne a uvnitř zůstane dutinka, kterou je možno dále plnit například krémem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky