úterý 17. března 2020

Zavařování leča v troubě

Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit. Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. Uvařte si velký hrnec čerstvého leča , dokud je letní zelenina ještě v kondici! Kdy jindy než teď totiž dostanete za dobrou cenu polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť.


Co nesníte, můžete si jako já zavařit na zimu, kdy vám tahle barevná směs přijde určitě k chuti. Elektrickou troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 250°C. Tady máš radu od Pampelišky (z 1. dílu jejího souhrnného seriálu o zavařování ): Sterilizování v troubě Takže - ovoce do sklenic, zalít vroucím nálevem, zavíčkovat, naskládat na plech s vyšším okrajem (ten asi cm) tak, aby se sklenice nedotýkaly.


Zavařování v mikrovlnné troubě. Bez práce klidně po dvou sklenicích denně , prakticky bez práce a nepořádku. Praktikujeme to tak , že když se koupí nebo donese nějaké ovoce a už to nikdo nechce , tak se udělají jedna dvě sklenice a je to.


Na internetu jsou informace poněkud protichůdné: na suchý plech - na mokrou utěrku - postavit do vody Různí se i doby a teplota zavařování ( -150C, 20min.-1hodina), takže mám z toho tu větší hlavu vevnitř… Díky za rady a zkušenosti. Lečo je velmi rychlý pokrm, který nejenom zasytí, ale také chutná! Využijte možnosti zavařování leča a uchovejte si tento oběd do zásoby. Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo. Narozeninový dort kniha s labradorem.


Jak zavařit kompot v mikrovlnce. Omyté plody se opatrně naskládají do sklenic, zalijí se cukerným roztokem, sklenice se uzavřou a dají do mikrovlnné trouby. Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli papriky, které osolíme a dáme dusit. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na kousky a přidáme k paprikám a ještě chvíli podusíme.


Ještě horké plníme do skleniček a sterilujeme 20. Spousta lidí přidává do leča klobásu nebo jinou uzeninu. Jelikož zelenina, vejce a bramborová příloha už dělají samy o sobě kompletní a vyvážené jídlo, klobása rozhodně nutná není. Jestliže si bez ní přece jen nedovedete lečo představit, nejprve ji nakrájejte a opečte zvlášť v pánvi. U elektrické trouby nastavte režim ohřevu na horní i dolní topné těleso a teplotu dejte na 1°C.


Ohříváním uzavřených sklenic ve vodě nebo páře dojde k uvaření a pasterizaci pokrmu. Zároveň je z nádoby vytlačen přebytečný vzduch, který se vlivem. Se zájmem čtu o zavařování v mikrovlnce. Opravdu bych měla strach z kovových šroubovacích víček.


Víčka jsem tam našroubovala až povyndání z mikrovlnky. Funguje to a jsou jak čerstvé. Krok 5: Směs (nebo alespoň tu část, kterou nesníte) pak plňte do vyčištěných sklenic, zavíčkujte a sterilujte ponořené v hrnci s horkou vodou minut při °C. Sklenice jsem otočila dnem vzhůru a nechala vychladnout. Druhá varianta je dát sklenice na plechu s trochou vody do trouby vyhřáté na °C, teplotu zvýšit na °C a nechat je v ní asi minut.


Léto má tu výhodu, že nám roste čerstvá zelenina na naší zahrádce, a tak ji nemusíme draze kupovat v obchodech. Bohužel se nám rok brzy přehoupne a zima bude za dveřmi, proto bychom měli myslet také na to, co budeme dělat v zimních měsících. Buďte šetrná hospodyňka a zavařte si rajčata do zásoby, abyste je v zimě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky