čtvrtek 21. července 2016

Sluneční pec

Sluneční pec , neboli solární tavicí pec je fokusační sběrač, který soustřeďuje sluneční paprsky do jednoho místa. Využívá se odrazu světla od speciálně tvarovaných a orientovaných zrcadel. Fokusační sluneční sběrač k získání vysokých teplot. Skládá se z velkého nepohyblivého parabolického zrcadla, v jehož ohnisku je hliníkový válec s otvorem pro vstup záření.


Na jižním svahu proti parabole je rozestaveno heliostatů, odrážejících paaprsky.

This video is unavailable. Proč si ale neuvařit oběd na slunečním sporáku. Jeden takový byl k vidění v expozici afrických zemí. Jak to funguje, už asi tušíte. Stříbrná parabola odráží sluneční paprsky do jednoho místa a tato koncentrovaná.


Nákup pozemků za účelem vlastního bydlení. Chcete se pouze nastěhovat.

Nabízíme stavbu na klíč. Alternátoru, nýbrž se jedná o obyčejnou krabici se zrcátky či odraznou fólií. Sluneční energie ( sluneční záření, solární radiace) představuje drtivou většinu energie, která se na Zemi nachází a využívá.


Vzniká jadernými přeměnami v nitru Slunce. Vzhledem k tomu, že vyčerpání zásob vodíku na Slunci je očekáváno až v řádu miliard let, označuje se tento zdroj energie jako obnovitelný. Aktualizace každou minutu hodin denně. Nejznámější je sluneční pec , kterou vybudoval profesor Trombe v městečku Odeillo v Pyrenejích. Na svahu je umístěno celkem heliostatů, které odrážejí sluneční paprsky k parabolickému zrcadlu.


Parabolické zrcadlo je metrů široké a metrů vysoké. Každý heliostat je složen ze 1čtve. Na stejném principu fungují Sluneční pece, neboli Solární tavící pece, které teplo místo na zahřívání vody používají v laboratoři ke zkoumání látek za vysokých teplot. Devatenáctiletý americký student Eric Jacqmain si doma postavil vlastní solární pec.


Ty dokáží koncentrovat sluneční paprsky do takové energie, která umí tavit kov. Slnečná pec v Odeillo je prvá a zároveň aj najväčšia slnečná pec na svete. Novinky, Ve Sportu Pec si nakoupíte kvalitní sportovní potřeby i značkové funkční oblečení.


Provozujeme pro vás půjčovnu lyží, skialpů a horských (elektro)kol a sportovního vybavení přímo v centru Pece pod Sněžkou a organizujeme výlety po Krkonoších.

Proč při něm nevyužít některý z produktů GoSun? Jedná se o naprosto ekologické grily, které nevyžadují palivo, pouze sluneční energii. Unikátní a robustní solární gril a pec GoSun Grill si můžete předobjednat již nyní za výhodnou cenu!


Zajímavým příkladem je Tibetská plošina, kde monzun vytváří stále silné větry od prosince do dubna a klidné větry od června do října. Jednotky rychlost větru mohou být změněny v předvolbách (vpravo nahoře). Jeho solární pec dosahuje téměř čtvrtiny teploty povrchu Slunce. Pec na pečení chleba Dřevěná vyřezávaná pec.


Dřevěná vyřezávaná pec Dřevěná vyřezávaná pec Vážení zákazníci u neskladových položek v tuto chvíli můžete očekávat s prodloužením dodacího termínu ke konci dubna. Chata Orlík je situována na severním svahu s jedinečným výhledem na Studniční horu a široké okolí. Pec pod Sněžkou se nachází v malebném a poklidném prostředí Krkonošského národního parku.


Tato poloha zaručuje v zimním období nejlepší sněhově podmínky v letním období sluneční paprsky až do pozdního večera.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky