pondělí 4. července 2016

Paleček a jeho kamarádi dramatizace

Hrají: Eva Kalová - housle, Eva Rohleder - violoncello, zpěv. PALEČEK A JEHO KAMARÁDI „Mámo, usmaž kobližky! Až mi dojdeš pro šišky, nemám už čím topit, synku, dělej něco pro maminku! V lese bum, bum, bum, šiška jako dům, za ní druhá, po ní třetí z vysokého smrku letí.


Paleček je dávno v lese, sám však šišku neunese.

Jde okolo školáček jménem Ukazováček. František Hrubín „Mámo, usmaž kobližky! Pro aktuální info volejte Mgr. Jednoho dne dostal velký hlad: Mámo, usmaž kobližky. Po přečtení básně vyřeš otázky.


Po vyřešení všech otázek zjistíš svoji celkovou úspěšnost. Vytvořte z tohoto alba. SLUNÍČKOVÁ MATEŘSKÁ ŠKOLA v MOSTĚ.

Necháme se motivovat pohádkou “O Palečkovi “, který nedělá nic sám, a proto děti naučí spoustu nových věcí. Například jak se k sobě hezky chovat, jak spolu mluvit. Nemám už čím topit synku, dělej něco pro maminku.


Za ní druhá, potom třetí z vysokého smrku letí. Poslech veršované pohádky F. Dramatizace Hrubínových pohádek. Pomůcky: prstoví maňásci, šišky, díl z polykarpovy stavebnice.


AŽ MI DOJEDEŠ NA ŠIŠKY. NEMÁM UŽ ČÍM TOPIT SYNKU, DĚLEJ NĚCO PRO MAMINKU. V LESE BUM, BUM, BUM, ŠIŠIKA JAKO DŮM. ZA NÍ DRUHÁ, POTOM TŘETÍ, Z VYSOKÉHO SMRKU LETÍ. Podzimní básně, rozpočitadla, dramatizace pohádek.


L, l – tvorba slabik –první slova, Pohádka k hlásce l, píseň k této hlásce. Veršovaná pohádka – Boudo, budko - dramatizace. Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý. Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty.


Najdi v textu slova se správným rytmem a napiš je.

Děti se seznámily s krátkým veršovaným textem O Palečkovi. Děti si opakovaly a upevňovaly jména kamarádů. U dětí byla rozvíjena jemná motorika rukou při kreslení myšky domečku. Z rukavice si děti vyrobí loutku, se kterou bude možné zahrát krátké divadlo na motivy veršované pohádky od F. Na konci dílny si společně tuto pohádku zahrajeme, děti dostanou ke svému divadélku i natištěný text a šišku.


Prohlížet podobná alba. Všechna práva vyhrazena. Anotace: Určeno žákům 2. Materiál vede žáky zábavnou formou k hlasitému a tichému čtení a hlavně k porozumění textu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky