pátek 15. července 2016

Jak udělat z kukuřice popcorn

Když již není slyšet praskání kukuřice zhruba vteřin, pánev odstavíme (ale stále neodkrýváme pokličku). Ještě párkrát zatřeseme (zpravidla ještě nějaký popcorn praskne) a až po chvíli sejmeme pokličku a necháme vypářit. Nyní můžeme osolit či ochutit podle nálady. Hotový popcorn přesypeme do mísy a podáváme.


Domácí popcorn (slaný) - recept.

Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Popcorn dávné historie.


Tato pochutina má svůj původ v Americe, kdy byla speciální odrůda pukavé kukuřice důležitou složkou každodenní stravy indiánských kmenů. Pukání kukuřičných zrn působilo na Indiány magicky a uctívali tím své bohy. Jak víte, na tuhé a syrové kukuřice semena se stal lehký křupavý popcorn , musí být řádně zahřeje.


Nebo spíš - přivést do 2° C, při které se ml vody uvnitř pláště není jen vařit a obrátit se na páru, která činí téměř násobku objemu kapaliny. Naučte se, jak dělat popcorn z kukuřice doma a zda je možné smažit klas na běžné pánvi.

Musíme ale zmínit i popcorn , americkou chuťovku zobanou při sledování filmů v kině. Jak už název napovídá, zrníčka kukuřice pod náporem tepla pukají. Nyní si doma připravíte čerstvý a křupavý popcorn , přesně takový, na jaký jste zvyklí z kina nebo pouti.


Jak by ne, když si ho jen koupíte, strčíte do mikrovlnky a není to žádná práce. Miluju popcon, ať už ten z kina nebo z mikrovlnky. Pokouším se dělat i domácí.


Ach jak by mi tuto práci ušetřil popcornovač! Slaný popcorn zmáknete lehce, ale jak na ten sladký a barevný? Hmm to je otázka… Proto vám dnes ukážu návod na to jak si udělat domácí sladký barevný popcorn.


Základem popcornu je popcorn. V současnosti je ale oblíbenou pochoutkou po celém světě. Někdy se mu říká také pražená kukuřice nebo kukuřičné pukance.


Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Pokud ale budete používat popcorn do mikrovlnky a kukuřici vysypávat z papírových sáčků, bude se s velkou pravděpodobností připalovat. Takové řešení je současně pracné a neekonomické.


Pokud jste si pořídili balíček sypané kukuřice pro přípravu popcornu, můžete se ihned postit do jeho přípravy.

Tématické fráze: domácí výroba popcornu domácí popcorn domácí popkorn domácí popkorn recept jak z kukuřice udělat popcorn kukuřice na popkorn výroba popcornu domácí popcorn recept domácí sýrový popcorn popkorn vyroba jak udělat domácí popcorn popkorn recept popcorn recept jak se dělá popkorn jak vyrobit popkorn pop. Budete potřebovat jenom 1g kukuřice , ml oleje a hrnec. Do hrnce nalijte olej, přidejte kukuřici, zahřejte na plotně a přiklopte. Na dochucení můžete přidat trochu mořské soli či vaše oblíbené bylinky podle chuti. Kukuřice co nevidět začne pukat, což znamená, že je hotová.


Uvažujete, kde se u nás popcorn vlastně vzal? Přijde vám, že je spíše americkou pochoutkou? Již v dávných dobách byla tato speciální odrůda pukavé kukuřice důležitou složkou každodenní stravy původních indiánských kmenů. Mnoho lidí spojuje vynikající popcorn s kiny.


Nicméně, vařit tuto delikatesu doma je docela reálné. Můžete udělat jak slanou, tak běžnější sladkou verzi. Připravuje se na bázi kukuřice a granulovaného cukru různými způsoby.


Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich. Chcete mít popcorn i tam kde není mikrovlnka, tak si vyrobte můj stroj na popcorn a můžete ho mít na táboře nebo v lese a to jen za pomoci ohně. Když se nám voda začne vařit, tak sundáme pokličku a dál vaříme kukuřice.


Je potřeba občas dolít vodu tak, aby byla kukuřice stále celá potopená. Vaříme do té doby, než nám kukuřice změkne, asi tak minut. Když je kukuřice měkká, přidáme do vroucí vody máslo a počkáme, až se ve vodě rozpustí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky