úterý 19. července 2016

Paleček a jeho kamarádi františek hrubín

Paleček a jeho kamarádi. František Hrubín „Mámo, usmaž kobližky! Až mi dojdeš pro šišky, nemám už čím topit, synku, dělej něco pro maminku! V lese bum, bum, bum, šiška jako dům, za ní druhá, po ní třetí z vysokého smrku letí. Hrají: Eva Kalová - housle, Eva Rohleder - violoncello, zpěv.


Po přečtení básně vyřeš otázky. Po vyřešení všech otázek zjistíš svoji celkovou úspěšnost. Najdi v textu slova se správným rytmem a napiš je. PALEČEK A JEHO KAMARÁDI „Mámo, usmaž kobližky! Jde okolo školáček jménem Ukazováček.


Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý. Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty. Královské Vinohrady – 1. O nezvedených kůzlatech 8. Pohádka o chytrém Budulínkovi 13.


Zvířátka a loupežníci 15. Popis není zatím k dispozici. Komentáře (0) Přidat komentář. Nápověda - Podmínky užití - Napište nám - Dnes přidané knihy - Stat. Vypráví Jitka Molavcová.


Malí caparti, kteří ještě neumějí číst, se s touto audioknihou mohou naučit rýmované říkanky - kratičké, jednoduché a hravé. Spolu s Jitkou Molavcovou brzy začnou. Já mám teda doma tu starší, s ne tak hezkou obálkou hehe.


Ale knížka je plná krásných ilustrací od právě Jiřího Trnky, básní, veršů, pohádek, malých příběhu a snad i písní. Jako malá jsem jí měla moc ráda. Měla jsem velmi ráda ilustrátorku Helenu Zmatlíkovou a tak ke všem knihám, které ilustrovala mám speciální vztah. Kuřátko a obilí si doslovně.


Tohle leporelo dostal náš syn od své prababičky. Je z něj unešený, pohádka se mu moc líbí. Aktuálně má měsíců, takže věřím, že nadšení mu ještě nějakou dobu zůstane. U této básničky se děti učí, jak se pojmenovávají jednotlivé prsty. Takže až budete dítě učit, že má kromě palce i ukazováček, třeba se bude hodit.


Hledání: Hrubín : Ze Špalíčku veršů a pohádek E-shop funguje bez omezení! Fyzické nosiče i digitální obsah ke stažení nakoupíte online z pohodlí domova. Malá pohádka o řepě (Lukáš Hurník) 9. Otesánek (Jaroslav Krček) 11.


Dědečkův koblížek (Lukáš Hurník) 12. O chytrém Budulínkovi (Jaroslav Krček) 13. Začarovaný les (Eduard Douša) 15. Možná znáte veršovanou pohádku o poněkud prostořeké Červené Karkulce, která říká vlkovi, že je lhář (Vlku, vlku, to je lež, vlci trávu nejedí!). Tak té už bude letos padesát let.


Tedy nejdřív to nebyl básník. Ale už několik let před založením Mateřídoušky napsal první sbírku básniček pro děti, Říkejte si se mnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky