pondělí 18. července 2016

Pomalu pečené kuře

Free Shipping Available. Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby. Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste.


Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.

Kuře omyjeme, očistíme, odkrojíme krční část a lopatkové kosti. Svážeme stehna k sobě, křidélka k tělu. Připravíme nádobu s třemi litry studené vody, přidáme sůl a důkladně promícháme. Pečeme na 160°C cca hodiny.


Během pečení kuře poléváme šťávou, případně ještě podlijeme vodou. Poznámka: Takto pečené kuře má šťavnatá i prsa. Kuře s brambory pečeme asi hodinu, pak sejmeme alobal a pekáčem zatřeseme.


Přidáme koření i skrojky citronu a odkryté pečeme ještě dalších minut.

Pomalu pečené kuře s brambory rozdělíme na talíře a podáváme jako výborný hlavní chod. Opravdu poctivé pečené kuře , moc nám chutnalo a tento recept jsem dlouho hledala, protože podobně kuře připravovla moje maminka a babička. Vždy bylo křupavoučké a křehoučké a to se díky tomuto receptu povedlo i mně. Děkuji autorovi za recept a zítra si tuto dobrotu znovu dopřejeme.


Postupů na pečené kuře je všude venku asi milión a je někdy až neskutečné, jaké šílené cviky někteří kuchaři doporučují. Můj recept dává na první místo chuť, hned potom pohodlnost a nechybí ani důraz na šťavnatost. Mám pro vás ověřenou metodu, díky které bude vaše kuře neuvěřitelně šťavnaté a plné chuti jako ještě nikdy. Zárukou úspěchu je už samotný autor téhle metody Heston Blumenthal, který vždy hledá dokonalé postupy při přípravě nejrůznějších pokrmů.


Ingredience na Hestonovo pečené kuře. Pečené kuřátko pěkně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Existuje tisíce receptů.


My vám v tomto výběru přinášíme vyzkoušených, osvědčených receptů z naší databáze, tedy z webu RecepyOnline. Další recepty na pečené drůbeží maso pak najdete pomocí linku na konci článku! Poklademe na něj plátky másla a dáme jej péct na 1stupňů, cca na hodiny.


Nejprve oloupejte cibuli a nakrájejte ji na proužky, těmi poklaďte ve vyšší vrstvě větší pekáč. Na cibuli rovnoměrně naskládejte omyté a osolené rozporcované kuře nebo kuřecí stehna.

Na každou porci kuřete dejte plátek másla. Pečte pomalu v předehřáté troubě na 1°C cca hodiny. První kuchařka nejúspěšnější české foodblogerky Kateřiny Saint Germain Lustigové. Podle potřeby podlévejte. Její obsah a koncept vychází z food blogu My Cooking Diary.


V kuchařce najdete receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden. Kuře můžete upéct s jakoukoli zeleninou. Kuře na rozmarýnu, pečené s bramborami.


Kuře pečené na žampionových kroupách. Tématické fráze: kure kuře recepty pečení kuřete jak upéct kuře recept na kuř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky