úterý 19. července 2016

Domácí hranolky z trouby

Perfektní hranolky z trouby , foto: L. Předehřejte troubu na 2°C. Opláchněte je vodou a důkladně osušte v utěrce. Dva plechy vyložte pečicím papírem, nasypte na ně hranolky a vydatně je pokapejte olejem.


Důkladně hranolky promíchejte, aby byly ze všech stran omaštěné olejem. Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě, které jsou mnohem lepší než ty kupované.

Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. Je pravda, že nebudou nikdy chutnat jako ty fritované, ale zase si po nich můžete být jistí, že se vejdete do kalhot. Ochucené hranolky z trouby. Domácí bramborový chléb s kváskem a droždím s předtěstem.


Domácí chléb z běžné trouby. Křupavé hranolky z trouby. Actifry - klasické hranolky. Zdravé hranolky z celeru. Osušené hranolky pořádně promíchejte s trochou oleje.

Použít můžete olivový nebo kvalitní slunečnicový, každý z nich jim dá trochu jinou chuť. Pravé americké hranolky se obvykle smaží v oleji arašídovém, tak ho klidně zkuste. Když se vyplaví škrob, hranolky přeceďte a přesuňte do hrnce s vroucí vodou.


V ní je minut vařte, pak vodu sceďte, a když z hranolků uteče pára, dejte je minimálně na hodinu do lednice (ale mohou tam být i přes noc). Poté rozpalte v pánvi olej a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte je, osušte v papírových utěrkách a. Aby byly domácí hranolky z trouby křupavé, nesmí jich být příliš velká vrstva.


Nejlepší je použít dva plechy nad sebou na nechat hranolkům alespoň menší rozestupy. V polovině pečení je osolíme a opatrně promícháme, aby se opekly ze všech stran. Nejlepší domácí hranolky: Z trouby i ve fritéze 9. Domácí hranolky v troubě pečeme na 1°C asi - minut dozlatova.


Je možné je ale připravit tak, abyste si je příležitostně mohla dopřát bez výčitek svědomí. Na domácí bramborové hranolky z trouby budeme potřebovat. Hranolky jsou synonymem nezdravého stravování. Horším bramborám okrájíme slupku.


Pokud máme pěkné brambory, tak je pouze omyjeme. Přidáme sůl, pepř a přibližně tři lžíce rostlinného. Játrové bramboráčky z trouby.

Bylinkové bramboráky z trouby. V troubě pečené hranolky. Bramboráčky s kuřecími hranolky. Nechám je minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. A ruku na srdce, když si v drahé restauraci dáte dobré maso a domácí hranolky k němu, jistě nechcete, abyste pak nad talířem se sentimentem vzpomínali na hranolky z McDonald’s.


Proto všechna čest restauracím, které zvládají domácí hranolky ve stále stejné, dobré kvalitě. Pokud se doma chcete vytáhnout, přinášíme tipy šéfkuchařů, jak na to. Připravit domácí hranolky tak, aby nebyly gumové a vysušené, nemusí být nutně tak složité.


Záleží na tom, jaký postup zvolíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky