pátek 22. července 2016

Pečení bezlepkového chleba v domácí pekárně

S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení!


Rádi Vám pomůžeme problémy při bezlepkovém pečení v pekárně řešit.

Neváhejte se zeptat v komentářích přímo pod článkem. A sdílejte s námi Vaše zkušenosti s pečením bezlepkového chleba v domácí pekárně. Každá pekárna je jiná a nalezení toho správného programu může chvíli trvat. Dělala jsem již třetí chléb a pořad nic. Mohu vás poprosit o nějakou radu, nebo jiný recept na chleba ? Bohužel bezlepkové chléb je v rodině nutnosti a chtěla jsem udělat radost.


Domácí chléb pečený v pekárně recepty, které budete milovat.

Domácí pekárna má rozhodně své místo v moderní domácnosti. Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně , kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit. Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. Zásadní rozdíl mezi nimi však není. Průměrná spotřeba se pohybuje v rozmezí 2–kwH, což vychází na cca Kč (spotřeba energie při pečení v domácí pekárně je daleko nižší než v elektrické troubě).


To znamená, že vás s domácí pekárnou ve výsledku cena za upečený chleba vyjde včetně surovin na cca Kč. Jak uchovávat chléb Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěneacut. Pro pečení chleba nepotřebujete špinit žádné nádobí, hrnce, vály nebo mísy. Stačí pouze do pekárny nasypat suroviny a ona si poradí sama. Suroviny nejprve promíchá, uhněte těsto a nechá ho vykynout.


Po kynutí těsto upeče a můžete vyndat čerstvý a voňavý domácí chléb. Připravit si ho můžete v neděli, v noci nebo o státních svátcích, kdy jsou obchody zavřené. Jak upéct chléb v domácí pekárně tak, aby byl dokonalý?


Proč to není vždy totéž? Možná proto, protože se s domácí pekárnou musíme nejprve sžít, občas něco zkazit, něco svého si do receptu přidat a hlavně, s láskou se do toho znovu pouštět.

V domácí pekárně se kromě chleba dá upéct i jiné pečivo a potraviny. Každá domácí pekárna má programy na několik druhů chleba. Kromě toho má i různé speciální programy na další pečivo a potraviny - v pekárně se tak dají připravit vánočky, zákusky a koláče z kynutého těsta nebo z kypřícího prášku, ale také džemy a štávy.


DIY Brick Rocket Stove - Cooking Without Power - Duration: 24:08. Pravda, pro potřeby domácího pečení lze použít i suroviny v „nepráškovém stavu“. Sehnat živý žitný kvásek v maloobchodu je nicméně úkol hodný Sherlocka Holmese, a pokud se nám to přece jen podaří, představuje zejména v. Pečení chleba – Základem jsou programy pro různé druhy chleba , velmi populární je zejména celozrnný nebo bezlepkový. Ten samozřejmě upečete v jakékoliv pekárně , ale se speciálním programem máte jistější výsledek.


Dále můžete najít program na rychlé pečení chleba , nebo pro pečení baget a sladkého pečiva. Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 2a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-minutách stáhnu na 15 ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky