pátek 8. července 2016

Jak nabrousit nůžky na živý plot

Vždy je dobré poradit se s odborníkem, který na základě vašeho očekávání a podmínek daných vaší zahradou pomůže vybrat ty nejlepší rostliny pro živý plot. Pokud z nějakého důvodu pomoc odborníka vyhledat nechcete, tak z rychle rostoucích a opadavých rostlin se často používá : habr, ptačí zob, babyka, muchovníky, hlohy, mochyně nebo dřišťály. Kdo má živý plot kolem domu nebo rád tvaruje solitérní keře a stromky, jistě si pořídí dobrý plotostřih s elektrickým, benzínovým nebo aku motorem.


Plotostřihy , jak se také nůžky na živé ploty nazývají, slouží k tvarování a seřezávání živých plotů a okrasných dřevin a vyrábí v široké škále provedení. Pro malé zahrady, kde je třeba čas od času ostřihnout pár keřů, se mohou hodit jednoduché mechanické nůžky.

I když je živý plot už v jejich názvu, tyto nůžky můžete samozřejmě použít i na volně stojící keře. Rozlišují se nůžky benzínové , elektrické a akumulátorové , které jsou sice rovněž založeny na elektrické energii, ale jejich výhody a nevýhody jsou zcela rozdílné. Nabroušené nůžky na živý plot BOSCH. Motor se musí důkladně vyčistit, demontáž motoru je jediná možnost jak demontovat lištu a nabrousit. Nůžky disponují motorovou brzdou, kluznou spojkou, která chrání nože a převodovkou proti zablokování.


Existuje ale jednoduchá pomůcka, která pomůže dodržet úhly při ostření i laikovi. Stačit by vám k tomu měl permanentní fix a diamantový brousek v podobě pilníčku.

Jak často budete plotové nůžky využívat? Půjde opravdu o živý plot , nebo jen o několik keřů na vaší zahradě? Mají vaše keře tvrdé nebo měkké dřevo?


To jsou všechno otázky, od kterých se bude odvíjet volba pohonu, výkonu nebo délka lišty. Nůžky jsou určené pro lidi z hendikepem co nemůžou používat klasické nůžky. Na samostatné stránce uvádím postup při broušení elektrických nůžek na živý plot včetně čištění motoru atd…. Jak fungují nůžky na živý plot.


Nůžky na trávu FISKARS po nabroušení a čištění. Ta je vybavena dvěma nožovými lištami s čepelemi, které pomocí převodovky a motoru vykonávají protiběžný pohyb. Tímto pohybem pak dochází k stříhání křovin. Milujeme stroje a nářadí.


Doprovází nás při vítězstvích i prohrách, často z generace na generaci. Ale jak vůbec vypadají uvnitř? Užíváte si rádi volno, relaxujete doma neb. Elektrické nůžky na keře jsou vhodné k úpravě živých plotů a keřů, mají motor s vysoce kvalitní kovovou převodovkou a bezpečnostní protiběžné laserové nože.


No to je jednoduché protože nic rakového neexistuje mkněte se na knife.

Aku nůžky na živý plot skladem. Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu. Bosch, Gardena, Einhell a dalších. K jeho údržbě a tvarování můžeme použít ruční nůžky.


Práce s nimi má svá specifika. Pro tvarování okrasných dřevin a živých plotů jsou nejdůležitějším nářadím tradiční nůžky na živý plot. Napomáhají tomu ergonomické úchyty a otočné rukojetě, díky kterým můžete stroj pohodlně držet a ovládat v různých pracovních polohách.


Je vyrobený z kvalitního ABS plastu, osazený dvěma kvalitními ostřicími segmenty a vybavený molitanovou houbičkou napuštěnou olejem pro ochranu čepelí. Pořiďte si z našeho eshopu ruční nůžky na živý plot. Hodí se pro tvarování keřů a různých dřevin.


Idiots Tree Felling Fails with Chainsaw Machine - Tree Falls on Head and House - Duration: 8:11.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky