středa 3. února 2016

Listové těsto

Vzhledem k tomu, že jsem měla méně másla, jsem všechno (až na vejce) skrouhla na polovinu, ale poměr nechala stejný. Nevím, čím to může být, ale já s množstvím mouky problém neměla. Listové těsto jsem dělala poprvé a podle tohohle receptu se povedlo krásně. Tématické fráze: listove testo láďa hruška lístové těsto listové těsto láďa hruška rychle listove testo domácí lístové těsto recepty ládi hrušky z listového těsta listove testo recept listové těsto ládi hrušky recept na listove testo recepty ládi hrušky listové těsto recept na rychlé listové těsto listové. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým.


Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto , ale ani náhodou ne listové.

Domácí listové těsto vyžaduje trochu úsilí a času, ale jinak je příprava hračka. Náš recept je na cca kg těsta, které však můžete uchovat v mrazáku na příště. Během rozvalování vždy odstraňte přebytečnou mouku, aby těsto nebylo tvrdé. Skvělé recepty na všechna listová těsta pro pečení.


Avšak v poslední době bývají tyto polotovary nejrůznějšími způsoby ochuzovány o kvalitní základní suroviny a těsto po upečení příliš lákavě nevoní ani nechutná. Bohužel jen málokdo si najde čas a chuť si listové těsto připravit doma. Budu upřímná, i já patřím k těm, kteří ho obvykle kupují.


Proto je lépe využít těsto tak, aby nebyly okrojky.

Lze ale okrojky posypat solí a nějakým kořením nebo naopak cukrem a upéct - vzniknou prima křupinky. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Opakujeme podle toho, jak rychle ho potřebujeme mít hotové. Jednoduché domácí 1 máslové listové těsto můžeme okamžitě použít k pečení, nebo ho můžeme uchovat v lednici do druhého dne, případně i zamrazit. Takové je listové těsto.


Sehnat se dnes už dá v každém obchodě, s tím domácím si ale nezavdá chutí, nadýchaností ani složením. Naučte se s námi udělat perfektní listové těsto jednou provždy. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Skvělou volbou bude kombinace sladkých a slaných dobrot.


Výhodou je, že příprava všech těchto dobrot nezabere moc času a připravíte je v expresním tempu. Kdo upřednostňuje zdravý životní styl, měl by kupované listové těsto nahradit těstem, které organismu poskytne kvalitní živiny. Některá jsou lepší, jiná horší, ale žádné podle mých představ. Na internetu jsem mnoho receptů nenašla, i velmi nápadité stránky s recepty počítají s kupovaným.


Bude promítána na interaktivní tabuli. S naším těstem je zpracování velmi jednoduché, po upečení je krásně lehké a křupavé. Voda v másle se při pečení odpařuje a nadzvedává pláty těsta.


Při válení se suroviny ( těsto a máslo) nesmí spojit, proto je dobré pracovat rychle a dávat těsto průběžně chladit, aby máslo netálo. Pro dobrý výsledek budete potřebovat tuk nebo máslo s vody a tuku.

Lze z něj vytvořit mnoho slaných i sladkých zákusků. V obchodech kvalita listových těst kolísá. Ne od každého výrobce je těsto chutné.


Přitom vyrobit si kvalitní listové těsto doma není až tak složité. Původní cena BRICK LISTOVÉ TĚSTO je 2Kč. Aktuálně lze koupit BRICK LISTOVÉ TĚSTO do 28. Tesco za pouhých 2Kč.


Mouku prosijeme na vál, přidáme máslo, vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout. Tedy alespoň do té doby, než jsem objevila tuhle zrychlenou variantu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky