pondělí 22. února 2016

Laskonky apetit

Můžete si také nakreslit obrysy na pečicí papír a hmotu do nich rozetřít lžicí nebo nastříkat pomocí cukrářského sáčku. Nejprve si udělejte tečku na pečicí papír a postupně ji obkružujte oválky. Obvod posledního (od středu nejvzdálenějšího) oválku pak dvakrát nebo třikrát obkružte i do výšky, abyste vytvořili stěny košíčku. Pečte (či spíše sušte) dvě hodiny, dokud nejsou laskonky krásně křehké. Nechte je úplně vychladnout.


Pomocí šablony na laskonky nebo cukrářského sáčku vytvořte z hmoty na plechu oválky. Dejte je do trouby, pečte minut a poté nechte minut dosušit při 80°C. Hotové skořápky jdou z pečicího papíru lehce sloupnout. Vyrobíte si domácí laskonky ? Přestože je technologický postup přípravy jednoduchý, pusťte si znovu jejich přípravu on-line na internetu a shlédněte „řetízkování“ cukrového rozvaru.


Je to důležitý moment, aby se vám práce zdařila. Pak budete úspěšní a doma vás pasují na cukráře. Kokosové laskonky jsou famózní. Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a po častiach primiešame do snehu. Nedávno som si kúpila novú formu na laskonky , lebo starú som pri sťahovaní zabudla zobrať so sebou.


V nej som mala vložený aj odskúšaný recept, takže mi to bolo dosť ľúto. K tejto novej forme bol priložený recept. Dnes som ho znovu vyskúšala a je perfektný. Možno ešte lepší než ten môj pôvodný.


Výborně poslouží i jako zákusek ke kávě pro návštěvu či drobné rodinné mlsání. Laskonky nemusí být zdaleka jen oblíbeným vánočním cukrovím. Jsou dva způsoby jak laskonky upéct. Můžete se vrhnout do složitější, ale tradiční přípravy, nebo si to trochu zjednodušit.


KROK 1: PŘÍPRAVA MAKRONEK. Mleté mandle smíchejte s moučkovým cukrem, rozmixujte v mixéru a pak přesejte přes cedník. Výsledek by měl připomínat hladkou mouku, což přispěje k tomu, že budou makronky hladké. Tí, ktorí ma poznajú, o mne hovoria, že som optimista-flegmatik s úchylkou v pečení.


Keď som ešte bola zamestnaná ako normálni ľudia (lebo v mojom okolí pojem živnostník alebo podnikateľ vyvolá prinajmenšom zdvihnutie obočia), tak som po práci stále niečo vypekala. Jsou totiž důkladně otestované a prověřené redakcí časopisu Apetit a čtenáři. Aby kokosové laskonky byly křehké a doslova se rozplývaly na jazyku a krém v laskonkách pochvalně ocenil i přísný mlsoun, zavítali do vyhlášené Erhartovy cukrárny i Kluci v akci podívat se, jak taková kokosová laskomina vzniká. Z cukrárny si neodnesli jen výborný recept na laskonky s karamelovým krémem. Už před nějakým časem jsem dostala od mé milé sestřičky formu na laskonky.


Stále jsem jaksi odkládala její vyzkoušení. Až nyní přišel čas, kdy jsem se pustila do přípravy. Dělala jsem ho podle odzkoušeného receptu, který mi dala sestra s formou. Když už laskonky , tak zaručeně nejlepší. Ak máte radi bryndzu, vyskúšajte tento jednoduchý koláčik, ktorý chutí skvelo samotný, s chrumkavou zeleninou alebo horúcou hriankou.


Nemám doma teplomer, ktorý by meral nad 1stupňov, tak som cukrový sirup robila od oka - po tom, čo začal bublať som ho nechala vrieť ešte asi - sekúnd a myslím, že bol akurát. Apetit recept;recepty apetit recept recepty, které budete milovat. Polovicu krému nanesieme do formy s piškótami. Pridáme na kolieska nakrájané banány a zakryjeme ich druhou polovicou krému.


Vrch torty poprášime kakaom a odložíme do chladničky ideálne na celú noc. Cesta do hlbín rozpálenej rúry! Tento recept získala maminka od svojej svokry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky