pondělí 15. února 2016

Čaj latte recept

Návod na domácí výrobu chai latte. Podle legend chai latte vznikl jako očistný a léčivý nápoj a jeho recept vychází z principů ajurvédského léčitelství. Jestli chcete vyzkoušet jeho ozdravné účinky, tak už. Koření vař cca minut v litru vody, poté přidej čaj a vař minut.


Na závěr oslaď a promíchej.

Kastrůlek nech během vaření odklopený, aby se voda částečně odpařila a výluh malinko zhoustnul. Mělo by ho zbýt necelé dcl (na “panáky”). Do nahřátého šálku na latte nalij “panáka. Jednoduchý recept na domácí kořeněný chai latte ! Na podzim zahřeje a dodá energii.


Orientální nápoj chai latte d. Ako ste hladni vani na hladan dan, samo napravite šalicu čaja od lattea.

Spasit ćete se od prehlada i podići duh. Osim toga, sve sastojke je lako pronaći u svakoj trgovini. Masala čaj se k nám dostal z Indie a jeho tajemstvím je správný poměr namíchaného koření. Tak jako u nás má každá rodina svůj recept na nedělní svíčkovou, stejně tak se v Indii připravuje čaj mnoha způsoby. My vám ukážeme ten náš - osvědčený způsob.


Recept postačí pro osoby. Chai latte , ktorý si môžete objednať aj v slovenských kaviarňach, k nám pôvodne pricestovalo až z ďalekej Indie. Podľa legiend chai latte vzniklo ako očistný a liečivý nápoj a jeho recept vychádza z princípov ajurvédskeho liečiteľstva. Ak chcete vyskúšať jeho ozdravné účinky, už.


Vedle rozmícháme čajový prášek v horké vodě. Do vyšší sklenice nalijeme mléko a pěnu, přes kterou dolijeme zelený čaj tak, aby nám v pěně vynikl jasný zelený flíček. Lahodný korenistý nápoj z čierneho čaju, mlieka a korenia. Turmeric Latte so zdravou kurkumou. Chai Latte je čoraz vyhľadávanejším nápojom vo všetkých kaviarňach.


Ak ste o ňom ešte nepočuli, ide vlastne o spojenie čaju a latte , ale nie tak doslovne.

Kávu by ste v tomto lahodnom nápoji hľadali márne. Základom je zmes korenín, ktorá sa vyvarí s čiernym čajom a zjemní našľahaným mliekom. Ker vsi ne marate začimbnic, smo se poigrali in s črnim čajem pripravili variacijo z mlekom, medom in cimetom. Nastala je prava poslastica - že skoraj sladica!


Krok za krokom recept s fotografiami a videami. Nápoj je založený na myšlienke klasickej kávy latte. Latte čaj je neuveriteľne chutný pikantný a aromatický nápoj. Obsahuje rovnaký zvodný uzáver mliečnej peny a jemnosť horúceho mlieka ako v klasickej verzii nápoja, ale namiesto kávy je kľúčovou súčasťou nápoja čaj. Meni najljubši čaj , ki si ga najraje pripravim v jesenskem in zimskem času, je Chai Latte.


Prvič sem ga pila v kavarni v Zurichu, kasneje pa sem kar nekaj časa iskala recept , da bi ga priredila doma. Preizkusila sem že par različnih receptov, potem pa odkrila svojo najljubšo kombinacijo, ki jo bom delila s tabo. Postup přípravy receptu. Mléko zpěníme jako při přípravě cappuccina (jako mléko zde označujeme rostlinná mléka např. sojové).


Sojové či mandlové mléko vlijeme do kastrolku a zahříváme při nízké teplotě. Přidáme mletou skořici, kurkumu, zázvor, pepř a med. Mícháme cca minuty, dokud není m. Marihuanový čaj vás zklidní a zbaví stresu. Pokud chcete do čaje dostat aktivní látku THC, musíte marihuanu rozpustit v másle nebo jiném tuku.


Můžete si čaj ochutit i běžným čajem, nebo si připravit lahodné chai latte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky