čtvrtek 4. února 2016

Chléb šumava

Chléb nechte v úvodní fázi péct na maximální teplotu. Tu pak asi po minutách snižte na 2°C a dopečte dalších až minut. Docela dobře se můžete orientovat podle barvy kůrky, která by měla být kaštanově hnědá. Upečený chléb také při poklepání na spodní stranu zvučně duní. Jakmile jste s chlebem.


Tento chléb je základní a hlavní mezi chleby, které peču celoročně.

Tématické fráze: domácí chléb šumava chléb šumava z domácí pekárny pekárna šumava domací chleba šumava recept na chleba z domácí pekárny chorvatský chléb domácí pekárna moulinex recepty šumava z domácí pekárny pekárna moulinex recepty chorvatský chleba chorvatský chléb recept šumavský chléb chléb šumava v. Potomek starého českého rytířského rodu, který už nebojoval mečem, ale podnikatelským umem. V čem tkví kouzlo Šumavy, proč se i po letech stále tak dobře. Výrobek byl vložen do databáze již v minulosti, proto se údaje nemusí shodovat s aktuální podobou.


Zjistili jste, že má jiné složení? Dovolím si už předem říct, že je to nejlepší chléb , který vůbec můžete ochutnat. Je to naprosto poctivý chléb , podle původní české receptury, na kterém si pochutnávali naše prababičky a pradědečkové jen tak se solí.


Přemýšlím, jak to do vás napumpovat a maximalizovat tak konverzi čtenářů na pekaře. Pro sebe, pro své blízké a natruc všem průmyslovým pekárnám.

V základní verzi recept počítá s dlouhou fermentací (10–hodin) při pokojové teplotě přes noc. Poté se chléb krátce zpracuje, kyne něco přes dvě hodiny a pak jde na půl hodiny do trouby. O víkendu byste takto měli chléb už na oběd.


Výrobky byly pod neustálým technologickým dohledem opravdových pekárenských odborníků a chléb takto vyráběný byl velmi kvalitní. V někdejším sortimentu průmyslových pekáren bylo zhruba deset druhů chleba a nejžádanější byl chléb Šumava. Tento způsob výroby je i dnešními pekařskými odborníky považován.


Chléb Šumava obsahuje pšeničnou i žitnou mouku, vodu a sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný). Dále v něm najdeme droždí, kmín, pšeničný lepek a sla sojovou mouku a látku zlepšující mouku: kyselinu L-askorbovou. Chléb skoro jako Šumava - recept: Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost II, barva kůrky střední.


Ahojky prosím poradí mi někdo jak uchovat chléb aby nesplesnivěl. Manžel jezdí kamionem a kupovaný chléb mu skoro pokaždé splesniví,protože má malou lednici a chléb se do ní nevejde ,když si tam dá jiné potraviny. Uvažuji že bych mu chléb pekla,zatím nemám zkušenost s kváskem ale dnes budu dělat kvásek a vyzkouším.


A teď můj dotaz…můžu do ní dát 750g chléb jen tak nebo musí mít obruč okolo? Malou jsem nechtěla, protože věřím,že nebude jen na chléb a doma je nás 6. Moc děkuji a přeji krásný den. Denně vás obsloužíme ve více než.


Chleba Šumava - recept: Nejprve začneme kváskem - do lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Bohemian bread is one of the pillars of Czech culinary identity.

Like all breads that have ever prepared by man since ancient times, it is a clever mix of simple products. Flour, water, heat and as often with baking, patience and love. The word is actually not of. Já vždy když peču chléb , tak se mi zdá hotový už tak za minut (pěču na maximální výkon – mám rozbitý termostat, tak nevím, kolik to přesně je).


Chléb je často už po této době dost nahnědlý – poprvé jsem jej dokonce připálila. A to zní i docela dutě, ale jak začne chladnout – vždy na mřížce, tak i ten.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky