čtvrtek 4. února 2016

Grilování v troubě teplota

Tabulky obsahují dále uvedené způsoby grilování. Vyberte si způsob, který má vybavení Vašeho sporáku. Je vhodné pro menší a tenčí kusy potraviny. No já mám gril v troubě , knoflíkem se otočí na takovou značku která je na grilování - u mě je to na knoflíku poslední v řadě a nastavím si na 250°, počkám asi minut, za tu doba se trouba náležitě vyhřeje. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou ( v troubě , v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště).


Intenzitu volte podle grilovaného pokrmu.

Opět obecně přitom platí, že pro grilování masa a uzenin, což je nejčastější případ grilování v našich krajích, se doporučuje spíše nižší teplota do 1°C. Ke změnám teploty při pečení v troubě dochází, i když neotvíráte dvířka a nezasahujete do vnitřních záležitostí. Teplota v troubě není stejná po celou dobu pečení. Jakmile teplota v troubě klesne pod určitou mez, termostat dá pokyn k zapnutí topného tělesa. Avšak nemusíte grilovat pořád jen kuřecí prsíčka v té samé marinádě, nebo kuřecí stehna tak, jak je znáte.


Zkuste si například ugrilovat celé kuře nebo vyzkoušejte různé druhy marinád. Grilování kuřete je snad nejčastější způsob, jak se používá gril. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Připravit vepřovou panenku v troubě je velmi snadné, musíte jen dát pozor, abyste ji nepekli příliš dlouho, jinak bude suchá.

Před pečením je vhodné maso nechat marinovat, aby získalo chuť, křehkost, a bylo šťavnatější. Celsia je nejlepší pro přímé grilování menších nebo tenkých kusů masa, ryb, mořských plodů i zeleniny a také pro prudké grilování větších kusů masa Výběr vhodné teploty vždy závisí také na druhu potraviny, na porcování a velikosti, ale i na samotném způsobu přípravy, doby marinování atd. Při nepřímém grilování je ideální pod maso vložit misku s vodou. Jednak do ní bude odkapávat stékající tuk, jednak odpařující se voda vytvoří v zavřeném grilu vlhkou atmosféru – podobně jako byste pekli maso v troubě s vyvíječem páry. Sterilování v troubě teplota , cas recepty, které budete milovat.


Deska má dva grilovací povrchy, steakový pro grilování masa a hladký povrch pro pečení zeleniny, vajec, bramboráků apod. Já k té troubě nemám ani návod Možná tam jehlice byla, no teď už není, holt výhody podnájmu. Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat. Měříme tak teplotu uvnitř masa během pečení v troubě , pro vynikající kontrolu teploty nezbytně nutnou pro zničení zdraví škodlivých bakterií. Tato kombinace se používá pro grilování menšího množství otevřených sendvičů, masa nebo klobás a pro opékání toastů.


GRIL S VENTILÁTOREM V provozu budou topný článek grilu a ventilátor. Rychlá akce rychlé roty. To je skvělá představa.


Když uvážíme, že všechno se odehraje v jediném pekáčku, můžem si začít tleskat. Má to snad jenom jeden zádrhel. Nesmíte mít u stolu strávníka, kterému vadí citron.


I brambory totiž dostanou příchuť citronu. V jednoduchosti je síla, grilovat kuřecí prso zvládne opravdu každý.

Nejdůležitější při grilování kuřecího masa však je dosáhnout správného stupně propečení, nesmí být ani syrové a ani moc propečené, jinak ztratí svojí jedinečnou šťavnatost a nebude tak dobré. V případě potřeby zředíme lžící vody. Natrháme salát, přidáme špenát a rajčata promícháme, případně dáme trochu olivového oleje, nalijeme dresing.


Topinku si můžeme udělat v troubě společně se sýrem na poslední minuty a gril režim spotřebiče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky