čtvrtek 25. února 2016

Čištění stříbra zubní pastou

Stříbro a stříbrné předměty můžeme čistit i zubní pastou. Musíme dát ale pozor na to, aby zubní pasta neměla žádné abrazivní příměsi, které by mohli stříbro poškrábat. Nejsou tedy vhodné bělící zubní pasty. Můžete zkusit čistit stříbro zubní pastou. Tuto metodu zrovna nedoporučujeme, protože si dané stříbro můžete jednoduše poškodit nebo trochu poškrábat.


Zubní pasta nesmí mít žádné abrazivní příměsi.

Rozhodně nepoužívejte bělící zubní pastu. Asi nejznámější ale zároveň asi i nejhorší (no možná kromě dření na sucho) je čištění zubní pastou (pokud se chcete této metody držet, tak alespoň nepoužívejte pastu s mikrogranulema). Vady tohoto čištění jsou docela samozřejmé. Ať blýskáme pastou jak chceme, tak je velmi těžké ne li téměř nemožné se.


Další možností, jak vyčistit zčernalé stříbro, je použít obyčejnou zubní pastu. K čištění se pak obvykle používají běžné zubní kartáčky a stříbro se s nimi drhne tak dlouho, až se černého povlaku zbaví. Mechanický způsob čištění stříbra.


Tento způsob patří k těm méně šetrným možnostem, jak stříbrné šperky a řetízky vyčistit. Bohužel však vystačí jen na několik málo použití, vatička rychle černá.

V každém případě ale použijte pastu, která neobsahuje mikrogranule. Ty by mohly na špercích zanechat drobné škrábance. Jde o velmi efektivní způsob čištění a výsledek je okamžitě znát. Na druhou stranu ale není moc šetrný.


Někteří k čištění používají i Colu, která má dodat šperkům zase lesk. Stačí jen dát do rendlíku šperky, na ně nalít Colu a čekat několik hodin. Vyzkoušejte přípravky na čištění stříbra. V drogérii nebo i ve zlatnictví můžete koupit speciální přípravky, které slouží k čištění. Asi nejznámější – ale zároveň asi i nejhorší (no možná kromě dření na sucho) – je čištění stříbra zubní pastou.


Negativa tohoto čištění jsou docela samozřejmé. Ať třeme šperk pastou , jak chceme, tak je velmi těžké, ne-li téměř nemožné, se dostat do všech zákoutí čištěného předmětu, a navíc. Pokud si kupujete stříbrný šperk, připravte se na to, že po čase zčerná. Není to však známka nekvalitního výrobku, jde o přirozenou vlastnost stříbra. Pokud není klenot povrchově ošetřený rhodiováním, platinováním nebo jiným způsobem, ke zčernání zcela jistě dojde.


My vám poradíme, jak se jej zbavíte a jak nechtěnému vzhledu předcházet nebo jeho nástup. Majitele starších vozů možná potěší postup, jakým lze snadno a za pár korun oživit starší zažloutlé světlomety. Video zrychleno 4x - Realtime cca minut pr.


Tato metoda není zlatníky doporučována.

Třením se stříbro může poškrábat. Fluor dodá šperku lesk, mechanickým třením zubní pastou odsraňujeme špínu. Stříbro nevydrží takhle lesklé příliš dlouho, záleží na tom, jak často prsten, náušnice nebo náhrdelník nosíte. Opatrně na čištění zubní pastou. Stříbro se s nimi drhne dokud se černého povlaku nezbaví.


Nepoužívejte zubní pastu s mikrogranulemi. Trochu netradiční, nicméně poměrně účinný postup. Stříbrný předmět jednoduše očistíte pomocí zubní pasty. Je ale nutné se vyhnout použití pasty, která obsahuje mikrogranule. Ty by totiž mohly narušit strukturu stříbra , došlo by k jeho rychlejšímu obroušení.


Každý jí používáme dnes a denně na čištění zubů, ale věděli jste, že se dá krásně využít i jako pomocník při úklidu domácnosti? Zašlé příbory či nádobí ze stříbra znovu rozzáříte, pokud na něj použijete pastu. Stačí jen vzít měkký bavlněný hadr, nanést na něj pastu a nádobí vyleštit. Je proto dobré vědět, že pomocí zubní pasty dokážete vyčistit různé stříbrné předměty.


Jen je jednoduše pomocí pasty vydrhněte a snadno tak obnovíte původní lesk. Použijte zubní pastu na vyčištění světel na vašem autě. Dejte si na prst troche zubní pasty pro kočky a nechte ji pastu ochutnat. Poté čistětě zuby jemně prstem a pastou. Jakmile si kočka zvykne na čištění zubů prstem, můžete přejít na čištění zubů speciálním kartáčkem na zuby pro kočky.


Kočičí mléčný chrup má dvacet šest zubů, trvalý chrup třicet zubů. Věděli jste, že zubní pastu můžete využít nejen na čištění zubů, ale na mnoho dalších věcí? Když se dozvíte na co všechno je dobrá, opravdu vás to mile překvapí. V našem dnešním článku vám ukážeme dalších neobyčejných způsobů využití zubní pasty: 1) Čištění stříbra Čištění stříbra stojí hodně peněz. Naneste si trochu na hadřík a vyzkoušejte ji pro její jemné účinky jako první.


Pokud není připálenina staršího data a není do žehlicí plochy doslova zapečená, neměla by zubní pastě odolat. Za ideální kombinaci na zdravé čištění zubů považuji přírodní zubní pastu v profesionální kvalitě, kartáček s menší hlavou, velmi měkký, správnou techniku čištění a ústní vodu bez nebezpečných látek,“ radí Jaroslav Došek z Biodrogerie. Především u malých psů, kteří mají vyšší sklon k dentálním problémům, je nutné dbát o čisté zuby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky