úterý 18. dubna 2017

Smaltování litiny

Mezi naše nejoblíbenější práce patří renovace dílů veteránů – nejen výfuků, ale i dalších součástí, kde jsou renovace a smaltování potřeba. S klidem nám můžete svěřit díly svých miláčků, dobře a odborně se o ně postaráme. A kam nádobí z litiny uložit? Můžete je schovat za dvířka skříňky, nebo najít místo v kuchyni a nechat je vystavené na odiv.


Nadčasové tvary litinového nádobí a smaltování v působivých barvách dodá kuchyni patřičnou dávku charisma. Vítejte na webu společnosti ČESKÝ SMALT – výrobce smaltovaného litinového nádobí, smaltovaných cedulí a spolehlivého dodavatele technického smaltování a renovací. Základ je z šedé litiny , která má na povrchu barevný smalt nové generace. Litina zaručuje rychlé a rovnoměrné rozložení tepla při vaření i pečení.


Má i velkou tepelnou setrvačnost, která vzhledem k nakumulované energii umožňuje dovaření a dopečení i po vypnutí zdroje tepla a tak vznikají významné úspory u stále. Díky smaltovanému povrchu hrnce chráníte potraviny před stykem s kovem a vaříte tedy o poznání zdravěji. Litina také stojí za výbornými tepelnými vlastnostmi hrnce - rovnoměrně rozvádí teplo a dlouho je udrží. Opravdu kvalitní smaltování zvládá na jedničku jen málokterý výrobce a dobrá zpráva je, že LAVA patří mezi ně! Název zní jako zaklínadlo z alchymistické příručky, vězte ale, že se jedná o unikum, kterým na světě disponuje jen několik.


Smaltování litiny provádějí tzv. Pánvička se smaltovaným nepřilnavým povrchem a. Tělo pánve je vyrobené z litiny a tak se pánev může používat na všech typech ohřevu – plynu, elektřině, sklokeramice i indukci. Technické smaltování má tedy budoucnost ve strojírenství, energetice, zemědělství či stavebnictví, a to především díky jeho variabilitě v barevnosti, dobré omyvatelnosti, odolnosti proti koroznímu namáhání a dlouhé životnosti. Nové možnosti otevírá použití nanočástic složek smaltéřské břečky a aplikace.


Pánve s litiny jsou také velmi odolné proti mechanickému poškození, při přípravě jídel se mohou používat i kovové kuchyňské potřeby. Mimo litinových pánví pro běžné používání jsou velmi oblíbené i pánve grilovací. Mají speciálně profilované dno, které zajistí propečení masa, a zároveň mu dodá efekt. Použijete ho na všechny typy sporáků, do trouby, ale i na otevřený oheň. Protože údržba nádobí ze surové litiny je poměrně náročná, jsou oblíbené hrnce ze smaltované litiny.


Skutečný rozmach smaltování pak nastal kolem r. Rakouska - Uherska a Německa. Začínalo se také se smaltováním plechových tabulek. Od této doby jsou smaltované tabule symbolem. Jakmile jídlo z litiny dojíte, opláchněte nádobí teplou vodou, na čištění použijte kartáček nebo speciální špachtli, vytřete dosucha a nechte řádně uschnout. Občas vytřete povrch olejem, aby nádobí nerezlo – pokud jej však pravidelně používáte a vhodně se o něj staráte, o rez si starosti dělat nemusíte.


Vznikne tak dokonale hladký a lesklý povlak, který sice vydrží hodně, ale zase ne úplně všechno. Je důležité správně se o něj starat, ale když. Vyberte si ty nejkrásnější umyvadla z litiny , které nabízíme v jednobarevném či dvoubarevném provedení.


A co tak ozdobné kohoutky, za něž se nebude muset stydět? Překvapte své okolí originálními litinovými umyvadly (které se skládají ze dvou dílů - záda, dřez). Litiny se zaručenými mechanickými vlastnostmi. Tyto litiny nás zajímají nejvíce, z důvodu nejčastějšího použití v automobilovém průmyslu. Aktuality - Dílna uměleckého smaltu DUS - Frýdlant nad.


Nejlepším způsobem, jak podpořit naše kulturní dědictví uměleckého smaltování v Beskydech, je stát se sponzorem a dárcem. Z vybraných darů můžeme umělecký smalt zachovat pro budoucí generace. Nastavením trvalého příkazu v náš prospěch nám umožníte dlouhodobě plánovat naše aktivity a být více finančně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky