úterý 18. dubna 2017

Kvašené okurky

Necháme dní kvasit při pokojové teplotě. Lahodné kvašené okurky : Jak na ně, aby se povedly Dbejte na to, aby hotové kvašáky byly stále ponořené v nálevu, jinak změknou a nebudou k jídlu. Tyto rychle kvašené okurky se u nás v rodině dělají už celá desetiletí.


Z dětství se pamatuji, že babička je dělala do velkého starého (snad i litrového hrnce), který již vyřadila z kuchyně (používal se už jen na tyto kvašené okurky ) a starký je každý den chodil tajně ochutnávat, že či už jsou :). A když zahlásil, že už jsou, tak milé okurky i s.

Okurky minutu blanšírujeme ve vroucí vodě. Poté je naskládáme do sklenic a prokládáme je česnekem, koprem, chilli papričkami a bobkovými listy. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Tak proč se při sezóně nepřipravit a pár sklenic si doma nezavařit? Recept se zdá být složitý, ale věřte nám, skutečně to nic není a za chvíli budete zavařovat poslepu.


Rychlokvašky neboli kvašáky jsou oblíbená pochoutka, kterou si snadno připravíte i doma. Napoprvé to možná bude trochu metoda pokus-omyl, pro příště už ale budete přesně vědět, jak dlouho nechat okurky kvasit a kdy je nejlepší čas je otevřít ke konzumaci.

Recept na kvašené okurky s různobarevným pepřem Na kvašené okurky s různobarevným pepřem budeme potřebovat kg okurek, litry vody, g soli, celých pepřů - namícháme zelený, červený, černý a bílý, lžičku hořčičného semínka, vinných listů, stroužků česneku, snítky kopru (i s okvětím). Feferonku netřeba,kdo nechce pálivé okurky. Steriluji na stupňu C,tak,aby jenom chytly víčka cca min. Teď už to dělám tak,že to steriluji v MV troubě na plný výkon 900W min.


Kromě toho se kvašením konzervují potraviny (kysané zelí, okurky , siláž) a získávají hořlavé plyny z bioodpadů. Za tři dny vyjmeme jednu okurku a na zkoušku rozkrojíme. Jestli jsou na řezné ploše světlé skvrny, je potřeba nechat okurky ještě 1-dny kvasit.


Kvašení může spoléhat na to, že. Tématické fráze: kvašaky ve skle po cely rok kvašený květák nálev na kvašené okurky pet lahve dobré nápady kvašáky na celí rok kvašáky v pet lahvi sladkokyselé kvašáky rychle kvašaky rychle kvašené okurky kvašená rajčata kvašené okurky sterilované sterilované kvašáky kvašáky v pet láhvích kvašáky v petce. Kvašáky podporují imunitu, látkovou výměnu a trávení, pomáhají pří nechutenství. Zvláště v létě kvašáky osvěží tělo i mysl. Naši předkové nechávali s oblibou kvasit zelí či okurky , které pak mohli konzumovat po celou zimu.


Tehdy si pravděpodobně ani neuvědomovali, jak významnou službu pro zdraví jim kvašená zelenina v době omezené zimní stravy přinášela. Větší čerstvé okurky namočíme očistíme lehce kartáčkem pod tekoucí vodou. Domácí kvašáky - česká klasika konce léta.


Přípravíme si větší sklenici nebo kameninový hrnec, opláchnuté vínové (listy vinné révy) a višňové nebo třešňové listy.

Po 8-dnech jsou vhodné ke konzumaci. V chladu se zastaví jejich kvašení. TIP: Tyto kvašené okurky chutnají nejlépe s chlebem namazaným čerstvým máslem! Mějte ovšem na paměti, že zralé vykvašené okurky při pokojové teplotě dále pracují, kvasinky kvasí a tak, chcete-li si je uchovat více dní, pak doporučuji je v láku uložit do ledničky na nejchladnější místo. Kvasný proces se maličko.


Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma. Mezitím si přiveďte k varu vodu na nálev, na litr vody přidejte až lžíce soli. Pak okurky horkým nálevem zalijte a zatižte je, aby zůstaly potopené. Uložte na tmavé místo, vyčkejte dní a. Předpěstujte si rajčata, papriky a okurky.


Ušetříte a budete mít silné sazenice. Nedáte dopustit na zeleninu z vlastní sklizně, ale sazenice pořizujete na trhu nebo v zahradnictví? Zkuste letos udělat změnu.


Sadbu si předpěstujte, ten správný čas je právě teď. Nejenže vás to vyjde podstatně levněji, ale zároveň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky