úterý 11. dubna 2017

Okurek vitamíny

Salátová okurka - má nízkou kalorickou hodnotu, proto je výborná na hubnutí. Tělo zbavuje škodlivin a obsahuje skupinu minerálů, které posílí vaše zuby, vlasy a nehty. Mají také množství vlákniny, která podporuje správné trávení a brání vzniku zácpy. Léčí choroby dásní a osvěžují dech. Slupky z okurek totiž dodají našemu tělu další potřebné vitamíny a minerály včetně vlákniny.


Zdravé srdce a mozek Okurek obsahuje také antioxidanty.

Mezi ně patří i flavonoidy, které pomáhají bojovat proti srdečním nemocem. Flavonoid po názvem fisetin, který je v okurce pomáhá ochraňovat nervové buňky a. Léčivé účinky okurek : Okurka je bohatá na vitamíny a minerální látky, obsahuje vitamín C, provitamín A (beta-karoten), ze skupiny B vitamínů téměř všechny kromě B 12. Z minerálních látek je zajímavý vysoký obsah křemíku a síry, dále vyrovnaný poměr draslíku a sodíku, fosfor, zinek, měď, chrom, kobalt a mangan. Obsahuje také stopové množství antioxidantů, které pomáhají chránit vaše tělo a jeho buňky před škodlivými molekulami. Tato zelenina obsahuje více než vody.


To je také důvo proč okurky přikládáme. Známe dva základní druhy okurek , dlouhé a štíhlé s hladkou slupkou (salátové) a kratší, silnější s bradavičnatou slupkou (polní).

Nálev z kyselých okurek může posílit vaše zdraví, pomoci předcházet zdravotním problémům, a navíc i posílit samoregulační a samoléčebné schopnosti těla. Zdravotní přínosy šťávy z kyselých okurek. Přečtěte si, jaké zdravotní přínosy vám přinese pravidelné pití nálevu z kyselých okurek : 1. Všichni lidé na celém světě, obvykle vyhazují lák z okurek. Někteří jej vylévají do záchodu, což není úplně špatný nápa protože lák čistí toaletu.


Můžete ji použít pro řadu různých věcí. Ukážeme vám dobrých důvodů, proč se nezbavovat láku. Rostliny nikdy nezalévejte na list, nýbrž přímo ke kořenům, a pravidelně kontrolujte. Máte pytlíky pod očima po včerejším večírku?


Pokud bolí hlava, přiložte taktéž. Díky obkladu z okurek splasknou okamžitě. Když mluvíme o tom, co je obsaženo v okurkách, je třeba zmínit vitamíny , kvůli kterým je považována za jednu z nejkvalitnějších a zdravější zeleniny.


Okurka je často používána v dietetice, protože má extrémně nízký obsah kalorií, takže je na stravě, kterou mohou jíst v neomezeném množství. Okurka je neodmyslitelnou součástí ájurvédské medicíny a je běžně využívána ke zmírnění citlivosti popálenin, problémů s močením, únavy a všeobecně pro potlačení únavy. Ta tvoří až jejího obsahu. Vedle ní okurka obsahuje řadu důležitých látek a ve správném poměru, takže její působení je vysloveně skvělé.


Obsahuje vitamíny A, B i C, obsahuje různé minerály, jako je draslík, fosfor, vápník i bór. V poslední době se probiotika čím dál více dostávají do středu zájmu odborníků a mluví se zejména o jejich významném vlivu na produkci některých hormonů, ovlivnění pocitu sytosti, imunity jako celku, ale třeba i rychlosti redukce hmotnosti.

Právě konzumace okurek se slupkou Vám zabezpečí příjem těchto potřebných vitamínů. Okurky se slupkou obsahují mnoho vitamínů, minerálů a antioxidantů, které pomáhají tělu předcházet mnoha onemocněním, a to i rakoviny. Následně v ní mimo jiné najdete také potřebné složky, kterými jsou například draslík, železo a hořčík.


Tím však obsah okurek nekončí. Dále nesmíte zapomenout například na. Okurky nebo okurková šťáva se využívá na „čištění krve“, směs šťáv z mrkve, červené řepy a okurek je vynikajícím čistícím prostředkem jater, žlučníku a hlavně prostaty. S plátky okurek jsou výborné sendviče a toasty, kolečka salátovky poslouží jako základ jednohubek místo rohlíku. Dobře se uplatní i ve smoothies, letních nápojích, domácích limonádách a dokonce i zmrzlině.


Při tepelné úpravě se okurky. Králičí maso je lehce stravitelné, jemné a dodá nám celou řadu prospěšných látek. Má hodně kvalitních bílkovin, málo tuků a cukrů.


Jeho vlastnosti ocenila i Světová zdravotnická organizace, která o něm mluví jako o. Písmeno „K“ pochází z německého „Koagulationsvitamin“, z čehož je patrná jeho důležitá úloha při srážení krve. Mléčným kvašením se upravuje čerstvá zelenina jako okurky, zelí, papriky a další. Na rozdíl od konzervace vysokými teplotami získáte pochoutku, v níž jsou zachované enzymy i vitaminy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky