Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 2stupňů. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem.
Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Veškerou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky (lilek zbavíme semínek), nasypeme do vymazané zapékací mísy, smícháme s pokrájenou slaninou, strouhaným sýrem a kořením, zakryjeme alobalem a dáme do tr.
Jul Jak na vlastní přípravu zeleniny na grilu. V těchto chladných dnech je pečená zelenina tím pravým ořechový pro váš zimní jídelníček. Nedá moc práce, dělá se sama a chutí připomíná jídlo z grilu. Zahřejte se a potěšte své chuťové pohárky zdravě s námi.
Grilovaná zelenina v troubě grilování recepty, které budete milovat. Grilovan zelenina v troub grilov n recepty, které budete milovat. Vyčkejte na nestřežený okamžik u grilu , opásejte se apartní zástěrkou, přiskočte a užijte si svou chvíli grilované slávy.
Těžko se tomu věří, ale i křehká zelenina je v žáru grilu značně odolná.
Vydrží toho opravdu dost a nemusíte ji kontrolovat každých deset vteřin. V troubě nastavíme funkci gril a troubu zahřejeme na 1°C. Můžeme doplnit oblíbeným dipem. Chtěli byste si vyzkoušet grilovanou zeleninu v troubě , na pánvi nebo na roštu, ale nevíte, jaké druhy jsou pro takovou tepelnou úpravu nejlepší?
Vězte, že grilovat lze naprostou většinu zeleniny, a to včetně druhů, u kterých byste to čekali nejméně. Na grilu to nejvíce sluší cuketám, paprikám a lilkům. Grilováni v mikrovlnné troubě zelenina recepty, které budete milovat. Speciality na grilu jsou vynikající a známé hlavně v masové podobě. Na větší kousky nakrájená zelenina, dochucená kořením a upečená v troubě na plechu doměkka.
Brambory zapečte buď v troubě (pokud nemáte gril jako my) nebo v grilu. My jsme je pekli v jedné polovině plynového grilu , při teplotě asi 1– 2°C, zhruba hodinu. Společně dejte opékat na trošce oleje.
Cibuli na velké kostky. No já mám gril v troubě , knoflíkem se otočí na takovou značku která je na grilování - u mě je to na knoflíku poslední v řadě a nastavím si na 250°, počkám asi minut, za tu doba se trouba náležitě vyhřeje. V létě je tak hezké se dostat ven do přírody a smažit lahodné maso na táborák, do kterého se zapečená zelenina dostane jako příloha.
A zdá se, že není nic chutnějšího než toto.
Ale co dělat, pokud není venku venku nebo špatné počasí? Na troubě však není nutné vařit zeleninu na grilu. Pokud v troubě nemáte gril, můžete vařit zeleninu na sporáku pomocí grilovací pánve.
Nejlepší je zakoupit grilovací misku s vysokými bočními stranami, s víkem a odnímatelnými rukojetími, abyste mohli kdykoli nalít produkty s omáčkou a umístit do trouby. Toto chutné a lehké jídlo je vhodné jako hlavní jídlo na oběd nebo na večeři nebo jako příloha ke masu. Recept grilovaná cuketa na grilu.
Kořenová nebo škrobnatá zelenina , jako jsou brambory, mrkev, petržel nebo dýně, je velmi náročná na čas, a proto se hodí spíše na pečení v troubě. Pokud se přeci jen rozhodnete grilovat mrkve, nechte je na roštu alespoň dvě hodiny , dokud jejich slupka zcela nezčerná a nespálí se. Potom je jen jednoduše z uhelné krusty vyloupnete. Přílohy k zelenině z grilu Pokud grilovanou zeleninu servírujeme jako hlavní jídlo a ne jako přílohu, stačí k ní jen pečivo, samozřejmě ideálně čerstvé.
Cantaloupe je skvělý jako předkrm v kombinaci s mozzarellou, rajčaty, mátou a bazalkou. Variace na caprese je také výborná s klasickým melounem, fetou, oreganem a rukolou. Bimi brokolice, barevné baby cukety, žampiony, lilek, papriky a další oblíbenci grilu se dají také přidat do kuskusu, quinoy, salátů nebo do sendvičů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.