středa 5. dubna 2017

Tarhoňa se zeleninou

Tématické fráze: tarhoňa recepty tarhoňa se zeleninou tarhoňa příprava tarhoňa recept zeleninová tarhoňa příprava tarhoni recepty z tarhoni recepty s tarhoňou recepty z tarhoňa tarhhona recepty recept z tarhoni recepty ze zeleniny recepty tarhońa příprava tarhoňa příprava tarhoňa targoňa recept tarhoňa k rybě recept na. Tématické fráze: tarhoňa se zeleninou tarhoňa s grilovanou zeleninou tarhona s grilovanou se zeleninou tarhoňa recept recepty z tofu se zeleninou tarhoňa recepty recepty s tarhoňou tarhoňa na kary recept z tarhoňa tofu s tarhonou tarhoňa se žampiony a grilovanou zeleninou recepty z tarhoňa zeleninová tarhoňa zeleninové tarhoňa. Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer, papriku a nesekaný česnek. Můžeme servírovat jako přílohu k masu, do salátů nebo jako samostatný pokrm.


Když máme tarhoňu upečenou dáme ji do hrnce, přidáme olej a trochu opečeme, pak zalijeme vodou tak aby byla tarhoňa celá pod vodou a necháme dusit na nejmenším ohni.

Když je tarhoňa měkká smícháme ji se zeleninou a můžeme podávat. Pridala som k nej dubáky, tarhoňu a kukuricu. Zaliala som vriacou vodou, po - tich minútach dusenia bolo všetko hotové a mohla som podávať rýchle, chutné a zdravé jedlo. Večer som uvarila kukuricu.


Dnes som potrebovala spraviť rýchly obe mám veľa práce. Používá se nejčastěji jako příloha k omáčkám.

Comments Jak už jsem jednou psala, tarhoňa je těstovina, takže ji uvařím v osolené vodě až změkne, scedím, propláchnu studenou vodou a nechám ji čekat. Dle nejrozšířenějšího receptu se smíchá mouka s vajíčkem a se solí, po pořádném prohnětení se prolamuje přes speciální síto na tarhoňu. Tarhoňa se zeleninou 6. To je tarhoňa , o které se hodně mluví. Vyrábí se z hrubé mouky, vajec a můžete jí dát do polévky, ale také z ní tvořit velmi dobré a chutné pokrmy.


Pokud hledáte nějaký nový recept, chcete své rodině uvařit něco lehkého a přitom dobrého, pak jednoduše připravte tarhoňu se zeleninou. Papriku, lilek, cuketu, rajčátka, cibuli, celer a žampióny pokrájíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a krátce pečeme v troubě při teplotě 2stupňů. Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.


Pomalu a nasucho při mírné teplotě ji mícháme, až ji slabě opečeme -začne chytat zlatavou barvu. Drobnou kulatou těstovinu tarhoňu nasypeme do rendlíku s nepřilnavým dnem. Jakmile se voda začne vařit, tarhoňu promícháme, zmírníme teplotu na minimum a pod pokličkou ji dusíme minut. Rychlý recept na chutnou vegetariánskou tarhoňu se zeleninou.


Restovaná cuketa, dva druhy paprik, pórek, cibule a nudličky mrkve na jedné pánvi s maďarskou tarhoňou a přírodním tofu.

Luxusní játra se zeleninou. Pak přidáme olej, promícháme, přilijeme vodu a rendlík zakryjeme. Játra s dobrým sosem a zeleninou. Recept na rychlý vydatný oběd nebo večeři.


Jsou to vlastně malé těstovinové kuličky a pro přípravu těstovinového salátu jsou jako stvořené! Tahle kombinace se velmi často dělá s kuskusem, ale zkuste protentokrát změnu a vyzkoušejte slovenskou těstovinu s krásným názvem tarhoňa. Ideální příloha ke grilovačce nebo součást pohoštění na jakoukoli oslavu. Ak neviete odhadnúť množstvo, tarhoňu dávkujte podľa šálky. Ak máte na sporáku platňu, tak aj pod ňou.


Maďarské těstoviny zvané tarhoňa svým vzhledem připomínají korálky. S kombinací se zeleninou a jinými surovinami může vzniknout vynikající pochoutka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky