Naštěstí máte mě, já mám Danielu, která mě na tyhle hranolky navedla, a tak už vám nic nebrání, abyste se do nich pustili. A právě krájení batátů na hranolky mi dělalo problém, než jsem přišla na tento způsob. Nejdříve si oškrábané brambory nakrájíme na na stejně dlouhé a široké hranolky. Méně zruční kuchaři si mohou pomoci kráječem na hranolky. Dáme je do studené vody a přidáme lžíci vinného octa ( na 3g hranolek lžíce).
Hranolky díky octu výborně udrží tvar, nerozpadají se a při další úpravě nečernají.
Existuje stovky receptů na dokonalé hranolky. Hranolky , jak název vypovídá, jsou brambory krájené na menší či větší hranolovité tvary, zpravidla podlouhlé. Rozhodně nestačí nakrájet brambory a hodit je do rozpáleného oleje. Takové hranolky budou uvnitř tuhé a nebudou křupavé. Ty pečené v troubě zase chutnají spíš jako pečené brambory než hranolky.
Navíc, jak se během našeho pokusu ukázalo, co člověk to jiná hranolka. Někdo nedá dopustit na ty uvnitř kašovité, jiný. Do mísy nalejte olej, přidejte nasekaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř a hranolky ve směsi důkladně obalte.
Troubu předehřejte na 2stupňů, hranolky rozprostřete po zapékací misce či plechu s pečicím papírem a pečte je 25–minut dozlatova.
Jak na opravdu křupavé opečené brambory Nakrájet brambory a naházet je do trouby, jenže ono to tak nějak vždycky nefunguje. Děti opečené brambory opravdu milují a nemyslím si, že ty předsmažené z pytlíku jsou pro ně to pravé. Jednoduchý způsob, jak brambory zbavit slupky bez škrábání?
Tento praktický trik vám ušetří čas i nervy. Příprava: Nejprve je nutné nakrájet očištěné brambory na hranolky silné cm. Není to totiž tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.
Oddělte bílky od žloutků, bílky zlehka našlehejte. Bílky promíchejte, přidejte sůl a koření – černý pepř, papriku a promíchejte. Brambory promíchejte s bílky. Tác na pečení pokryjte pečicím papírem a dejte tam brambory , jak je znázorněno na.
Udělat hranolky doma z normálních brambor je umění. Zde je ale jednoduchý postup, jak správně na ně. Nejčastěji peču hranolky z batátů a brambory pokrájené na tenké měsíčky, ale naučila jsem se k nim přidávat i mrkev pokrájenou na půlcentimetrové proužky, cuketu, a na posledních 8-minut pečení přidávám i chřest. Na plech můžete na proužky nakrájet i zbylou petržel a celer.
I když vám za syrova nebo v polévce. Udělejte si své domácí hranolky. Do nádoby s bílky přesypte brambory.
Recept na domácí bramborové hranolky , které si dochutíte podle vlastní chuti. Na přípravu domácích hranolek budete potřebovat jen brambory , sůl a olej. Aby vám zásoba brambor vydržela co nejdéle, dejte je na suché a tmavé místo. Teplota by se měla pohybovat mezi 2-°C. Při vyšších teplotách hrozí, že shnijí nebo naklíčí a jak už víme, klíčky obsahují toxické látky.
Naopak skladování při nižších teplotách způsobí, že brambory přemrznou a budou chutnat sladce. Nejčastěji však slouží jako příloha nebo jako zdravé zobání v podobě hranolek a chipsů. Batáty neboli sladké brambory k nám doputovaly původně z Ameriky. Pojďme se podívat na čtyři nejlahodnější způsoby, jak si je můžete připravit.
Nejobvyklejší je šířka asi sedm až osm milimetrů, mohou být libovolně tenčí i širší, ale měly by být všechny podobně široké, aby všem stačila stejná doba přípravy. Vyzkoušejte jednoduchý postup, jak si udělat domácí variantu, u které víte, co bude skutečně obsahovat, tedy jen brambory a olej. Navíc – když přijde návštěva na grilování a vy dětem naservírujete vaše domácí hranolky , nebudete muset od hostů sledovat zdvižené obočí.
Vysvětlíte jim, že to jsou jen obyčejné.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.