úterý 4. dubna 2017

Jak udělat popcorn na pánvi

Domácí popcorn (slaný) - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Nyní je popcorn velmi oblíbený a můžeme jej připravovat také doma – v mikrovlnné troubě, ve speciálním popcornovači nebo na hlubší pánvi.


Zahříváním zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a převrácení naruby, kdy popcorn dostane tvar jakéhosi květu. Jak udělat sladký popcorn ?

Přidejte k tomu karamel! Podle základního receptu můžete vařit jak slaný, tak sladký výrobek. Pro sladkosti je třeba přidat karamel. Příprava je také snadná. Nalijte vodu, veškerý cukr a citronovou šťávu do malé pánve.


Dali všechno na pomalý plyn a jen se dívali na pánev. Jak si udělat popcorn doma, bez mikrovlnky Nalijte lžíce oleje do těžkého hrnce nebo větší pánve a zahřejte na středně vysokou teplotu. Vyzkoušejte teplotu oleje na dvou jádrech kukuřice a když jedno praskne a vynoří se, dosypejte všechna ostatní jádra na pánev a přikryjte pokličkou.


Jak víte, na tuhé a syrové kukuřice semena se stal lehký křupavý popcorn , musí být řádně zahřeje.

Nebo spíš - přivést do 2° C, při které se ml vody uvnitř pláště není jen vařit a obrátit se na páru, která činí téměř násobku objemu kapaliny. Chceme-li barevný popcorn a sirup máme bezbarvý, do směsi přisypeme malé množství potravinářské barvy. Zvýšíme teplotu a směs přivedeme k varu, poté ji necháme minut povařitna mírném ohni. Směs ihned nalejeme na popcorn. Smícháme ji s popcornem a pokračujeme v míchání do té doby, než je popcorn dobře.


Cast Iron skillets, griddles and pots. Odešla nám mikrovlnka, už jsme sice objednali novou, ale ještě není skladem. No problém je v tom, že si chlap NUTNĚ musí udělat popcorn (máme ten klasický v sáčku do mikrovlnky) a pořád tady chodí a vymýšlí různé varianty Chtěla bych mu to zjednodušit, prostě ho jinak neudělá že? Chcete-li to udělat , musíte si na svůj web koupit nebo pěstovat kukuřičný popcorn a poskytnout produkt velmi málo času. V tomto článku se podíváme na to, jak udělat popcorn z klasu čerstvého obilí doma a smažíme ho na pánvi vlastníma rukama, nebo vaříme v mikrovlnné troubě doma: je to levné, není těžké a rychlé a co je nejdůležitější - chutné a zdravé.


Věříme, že na svém filmovém večeru sklidíte velký úspěch! Tato pochutina má svůj původ v Americe, kdy byla speciální odrůda pukavé kukuřice důležitou složkou každodenní stravy indiánských kmenů. Popcorn dávné historie.


Pukání kukuřičných zrn působilo na Indiány magicky a uctívali tím své bohy. Zrníček, co nepuknou, je maximálně 1 většinou ale i ty jsou mírně napuklá a dají se sníst. Dřív jsme ten samý popcorn dělávali v mikrovlnce a nepuklých bylo mnohem víc. Jen se na pánvi nedá dělat sýrový, ten se přichytává, fakt pouze máslový nebo solený. Pak je zchlaďte v ledové vodě, rozvažte provázek, odkrojte ,bubáka‘ a podélně je rozpulte.


Na závěr pórky ozdobte dvěma natvrdo uvařenými nastrouhanými žloutky.

Pokud vám steak na pánvi nezačne zběsile syčet, nedávejte ho tam! Vysoká teplota zaručí správnou kůrčičku. Opékat steak můžete na přepuštěném másle, nebo oleji (olivový se ale lehce připálí, více vydrží slunečnicový).


Středně propečený steak je úplně pevný na dotek, steaky bývají nejlepší medium rare.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky