úterý 20. září 2016

Lednička doplnění chladiva

Jak zde jiz zaznelo, tak nove typy lednic s kompresorem se opravdu otacet vzhuru nohama nesmeji. Neni to z duvodu pruniku oleje do chladiva , protoze chladivo je v kontaktu s olejem stale, ale proto, ze takove postaveni na hlavu ji proste nepomuze! Spis to vypada na unik chladiva.


Ahoj, kde se dá v Plzni nechat naplnit klima a za jaký ceny, netušíte? Pouze výjímečně je nutné speciální olej do okruhu doplnit pomocí zvláštního.

Nedochází zde tedy k žádnému mechanickému opotřebení, k žádným vibracím, přístroje pracují zcela bezhlučně a prakticky bez jakékoliv údržby. Při provozu je jen třeba dbát na to, aby byla lednička umístěna ve vodorovné poloze, jinak ztrácí výkon. Takmer s istotou ide o úbytok chladiva. Dávno dávno, keď som kúpil našu prvú chladničku s mrazákom (jednokompresorovú) sa stalo to isté - mrazák mrazil, chladnička ani náhodou a kompresor bežal stále - lebo termostat berie teplotu v chladničke a tá neklesala.


Ale závadu bych možná označil za nejistou, takto na dálku určit skutečně nelze. S pozdravem Jakub Pařízek. Příčiny mohou být dvě: málo chladiva , nebo vadný kompresor.

Obě opravy by vám servisman měl být schopen udělat na místě, ovšem oprava kompresoru může být dražší. Tady je nutno vyměnit kompresor, který přestal fungovat buď vlivem opotřebovanosti ( lednička je už stará), nebo má vadnou regulaci. Zkontrolovat chladící systém,mrazák mrazí a lednička na max,chladí jenom na stupňů. Doplnění chladiva do ledničky Stav.


Dnes záleží moc i jakou tyhle zařízení mají spotřebu. To že chlazení funguje bych netvrdil moc nahlas. Kdysi se kdesi řešilo, že nějaká lednice jede furt, nevypíná a uvnitř je všechno zmrzlé. A vysvětlení bylo, že je málo chladiva , tak lednice sice chladí ale ne tak, aby ji teplotní čidlo vypínalo - prý vypíná od něčeho jiného než od teploty v prostoru pro potraviny.


V chladničce při zhruba 4°C, v mrazáku při zhruba -20°C. Mezi potraviny skladované v ledničce patří například mléko a mléčné výrobky, maso a uzeniny, ovoce, případně zelenina. Chladnička, lednice, lednička.


Designově můžete vybírat z volně. Cirkulací chladiva v tepelném okruhu dochází k odběru tepla ve výparníku a jeho odevzdání v kondenzátoru. Skupenství chladiva se tak ve výparníku mění z kapalného na plynné a poté opět zpět na kapalné v kondenzátoru. Prosím o radu ohledně ledničky s mrazákem BEKO.


Lednička je na chatě a přes zimu je vypnutá.

Pět let takto funguje bez problému, ale letos jsem zjistila, že vůbec nechladí a mrazák jen lehce mrazí spíše víc chladí. Oba případy se dají řešit opravou ale zásah servisního technika je nezbytný. Brzy mi odejde lednička do věčných lovišť. Na kompresoru nejde udržet ruka, jak je zahřátý. Mrazák mrazí, lednice nechladí, kompresor jede stále.


Dobrý den, u jinak výborné jednokompresorové ledničky Elektrolux s mrazákem dole mi přestala chladit chladnička, v mrazáku je naopak až-4 kompresor jede stále. Náhradní kompresory a chladiva pro lednice a mrazáky značek Whirlpool, Bauknecht, Hotpoint a Indesit dodají vašemu spotřebiči nový dech. Tápete, jaký kompresor či chladivo z nabídky vybrat?


Dvířka mrazáku byla v horní části horká a lednička skoro nevypínala. Před dvěma dny se nám vypálila část elektroniky a tím lednička přestala fungovat. Myslíte, že problém mohl být v množství chladiva , a že opravou elektroniky a popř. Moc děkuji za odpověď Dana. Vím, že je takových dotazů na internetu spousta a příčina je buď únik chladiva nebo špatný kompresor, ale já bych potřeboval zjistit konkrétní závadu, protože kompresor by se nevyplatilo měnit, ale doplnění chladiva by stálo za úvahu.


Vyberte si z kompletní nabídky náhradních dílů a doplňků k lednicím a mrazákům Whirlpool, Hotpoint, Indesit a Bauknecht pro český trh. Pokud spotřebič místo chlazení hřeje, nebo nefunguje vůbec, využijte naše autorizované opravy lednic.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky