čtvrtek 15. září 2016

Křehké těsto

Ovšem postup přípravy se již v receptech liší. Pro dosažení takového efektu se používá ledově vychlazené máslo, které pomůže, aby se s moukou nespojilo příliš. Základ většiny koláčů a sladkých dobrot je těsto. Ukážeme vám, jak vytvořit lahodné křehké těsto , díky kterému budou vaše dobroty nepřekonatelné.


Máslo necháme nejprve lehce změknout, pak ho nakrájíme a rozložíme je na mouku se žloutkem.

Všechny přísady zpracujeme nejprve nožem tak, že je prosekáme, až těsto začne tvořit drobné hrudky. Vzniklé hrudky nahrneme nožem na hromádku, uprostřed utvoříme důlek, nalijeme do něj vodu a vše rychle zpracujeme rukama. Proč je křehké těsto křehké. Už jsem naznačila, že hlavními součástmi těsta jsou mouka, tuk a voda. V prvním kroku smícháte mouku s tukem a potom přilijete tolik vody, aby vzniklo těsto , které se dá hníst a rozválet na.


Vyberte si recept na křehké těsto a připravte si chutný a výjimečný křehké těsto pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší křehké těsto ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty.

Základní recept na křehké těsto Koláčům z křehkého těsta zvaným páje sluší náplně z ovoce a efektní zdobení. S našimi recepty a podrobným návodem upečete ty nejkrásnější moučníky babího léta. Jak už z jeho názvu vyplývá, je to těsto křehké.


Toto těsto se skvěle hodí na ovocné koláče všeho druhu. Variant máte hned několik. Galette, původně francouzský rustikální koláč. Z tohoto množství upečete koláče dva, protože těsto tvoří. Pro přípravu slaného těsta můžeme vmíchat třeba čerstvě nasekané bylinky - bazalku , tymián , oregano nebo směsi koření.


Internet je plný špatných receptů a jí si myslím, že bychom při přípravě tohoto těsta měli ctít pravidla a postupy francouzských cukrářů. K těm hlavním patří tzv. Zásady cookies Prohlížením těchto stránek přijímáte soubory cookies, které slouží k vylepšení a personalizaci našich služeb a marketingu a ke společenské aktivitě. Pokud je těsto příliš suché, přilévejte po troškách ještě ledovou vodu (cca ml).


Těsto pak rozdělte na poloviny, zploštěte je do tvaru disku, zabalte do potravinářské fólie a nejméně na minut dejte do lednice. NĚCO NAVÍC Těsto v lednici vydrží dny, v mrazáku až měsíc. Podle potřeby, pokud je těsto hutné a špatně se pojí, přidáme smetanu.


Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme asi na hodinu odpočinout do chladu. Z těsta na pomoučněném vále vyválíme placku a vypichujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Takto připravené křehké těsto vložte do vyhřáté trouby a nechte péct cca 8-minut. Těsto zpevní, ale ještě nezačne hnědnout. Po vytažení z trouby můžete povrch těsta potřít tenkou vrstvou rozšlehaného vajíčka, tak, jak radí Florentýna ve svém článku o křehkém těstě na blogu Kuchařka pro dceru.


Tématické fráze: svatomartinské rohlíčky svatomartinské rohlíčky recept křehké těsto s octem křehké makové rohlicky recepty z křehkého těsta krehke testo křehké těsto recept svatomartinské rohlíčky s octem svatomartinské rohlíčky s octem svatomartinské rohlíčky nekynuté, těsto s octem svatomartinské rohlíčky. Recept na piškotové těsto na plech a piškotové těsto na dort. Piškotové těsto je základem k výrobě bublanin, dortů, rolá řezů a jiných skvostných zákusků s nekonečnou inspirací a jiných proměn. Přestože je piškotové těsto velmi jednoduché a pohotově se dá připravit, nemusí se vždy podařit. Ze všech druhů uděláte skvělé koláče, na rozdíl od piškotového a mnohdy i lineckého tady ale můžete kouzlit sladké i slané variace z jedné hroudy.


Princip křehkosti těsta je v tom, že mouka obalí kousky másla, které v těstě zůstanou, ty se potom v troubě rozpustí a vytvoří malé vzduchové kapsičky, jež způsobí onu křehkost a lístkování. Když uvedený poměr surovin dodržíte a zpracujete těsto správným způsobem, bude vás poslouchat na slovo a budete mít z výsledku radost. Linecké cukroví bude jemné, voňavé, po upečení křehké a po rozležení vláčné. Tohle je prostě jednou pro vždy zaručené.


Křehké košíčky recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky