čtvrtek 22. září 2016

Krehke maslove susenky

Prosím,plní ta sůl najakou funkci,jako třeba kypřící? Nešla by vynechat,nebo jen špetičku? Sušenky jsem udělala,jsou snadné,rychlé a skutečně lahodné,ale přesto,že jsem dala o hodně méně soli,nějak mi ta sůl vadila a nechutnala(i mé holky měly takový pocit).


Opět je moc ráda udělám,jsou výbornější,než kupované,ale bojím se,když vynechám tu sůl,že něco. Změklé máslo spolu s cukry pomocí háku ve tvaru “K” utřete v robotu do krému. Poté přidejte kůru z citronu, část si můžete nechat na posypání sušenek, a mořskou sůl. Ve směsi udělejte důlek, do kterého vložte na kostky nakrájené máslo, žloutek a citronovou kůru. Křehké máslové sušenky, náročné - Do hluboké mísy prosejte mouku a cukr.


Troubu předehřejeme na 150°. Nyní připravíme těsto – smícháme mouku a rozehřáté máslo (ne rozpuštěné, jen měkké). K tomu přidáme žloutek a. Ponúkam pre inšpiráciu nielen na Valentína, ale aj ako lákavú dobrotu pre detičky na besiedku v škôlke, či do školy pre gratulantov, namiesto lízaniek, alebo kupenských keksov. Stačí len zabaliť do celofánu a previazať mašličkou, prilepiť malé trblietky, alebo hviezdičky.


Ano ano, i já občas sáhnu po předmíchané směsi, přestože to úplně nevystihuje moji filozofii. Ale darovanému koni na zuby nehleď a vyhazovat jídlo se také nemá. Krehke maslove susienky. Pripravte si jemné sušienky s maslovým základom a osviežujúcim citrónovým krémom. Po víkendovém úspěchu s koka sušenkami jsem zkoušela hledat recept na esíčka, protože ty světlé máme v rodině nejraději:o) Na internetu se nachází docela dost různých receptů, bohužel většina už dle rozpisu surovin budou prostě jen máslové sušenky - esíčkům zcela nepodobné.


Bílky s cukrem dáme do menšího hrnce, ten vložíme do většího hrnce s vodou, postavíme na zapnutou plotýnku a mícháme, dokud voda není tak teplá, že v ní neudržíme prst. Máslové sušenky s brusinkami. Znáte to určitě taky… máte chuť na něco sladkého, ale klasická bábovka nebo bublanina by ji neuspokojily. Recept na sušenky můžete využít o víkendu i ve všední dny. Upéct domácí sušenky totiž zabere jen trochu času.


Krehke maslove susenky

A budete mít pamlsek pro děti i pro vás. Zkuste ty, podle receptu naší čtenářky Jany. Zvykla jsem péct tyto sušenky hlavně když se k nám chystala návštěva.


Někdy dříve jsem takové máslové sušenky kupovala z obchodu a po objevení tohoto receptu je peču doma. Mandlové nebo oříškové nebo s přídavkem kakaa či čokolády jsou prostě dokonalé. Pokud vás občas honí mlsná nebo máte rádi sladké snídaně, jsou pro vás domácí sušenky skvělým řešením.


Upéct je zvládne i začátečník, můžete si je přizpůsobit vlastním chutím a jejich příprava je navíc i docela zábava. Zatim nejlepsi recept co jsem nasla, akorat dam priste min cukru, jsou docela dost sladke. Dnes jsem zkoušela tyto sušenky a povedly se! Tyto domácí sušenky jsou zdravější variantou dětských sušenek, které jsou k dostání na trhu.


Není v nich žádná chemie, můžete regulovat množství cukru a také jsou cenově výhodnější. Těsto: 1g hladké mouky 1g másla žloutek lžíce studené vody lžíce octa. Navíc chutnají i dospělým.


Jednoduché a zdravé recepty. Dobry den, vase susenky jsem dnes delala prvne, jsou jemne a chutne, chutna mi jako linecke (kdyz koukam na recepty, tak do nej patri jeste citr.kura a zloutek), priste zkusim dat spaldu a nejakou hrubsi ingredienci, treba podrcene vlocky, jeste nevim. Domácim sušienkam sa nič nevyrovná.


Ich chuť je neporovnateľná so sušienkami z obchodu a čo je najlepšie, príprava je skutočne jednoduchá a rýchla. Prinášame vám vynikajúcich receptov na najlepšie domáce sušienky, ktoré si zamiluje celá rodina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky