pátek 23. srpna 2019

Vyřezávání dýní inspirace

Druhy dýní vhodné k vyřezávání , jak dýni vyřezávat, inspirace. Někdo zvyk dlabání dýní v období svátku Halloween přijal, někomu se nelíbí. Ten, komu však vydlabaná strašidelně svítící dýně rozhodně udělá radost, jsou děti. Mrkněte na návo jak takovou dýni vydlabat a inspirujte se fotkami vydlabaných dýní , které jsme pro vás objevili.


Dobrý den a vítejte u dnešního bezva článku.

K halloweenu od jak živa patří vyřezávání dýní a my Vám přinášíme jednu bláznivou inspiraci, jelikož vyřezávání dýní nezná hranice. Určitě jste už i vy slyšeli o svátku Halloween, který se každoročně slaví 31. A přestože se u nás nesetkáte s dětmi v kostýmech, které navštěvují dům po domě, iv našich končinách jsme si oblíbili vyřezávané dýně. Vyřezávání do dýní a tykví. Tužkou nakreslete dekorační vzor na dýni.


Ještě před pár lety byl zvyk dlabání dýní u nás neobvyklým. Obreslit motiv můžete fixem nebo si obrysy můžete označit vypícháním hřebíkem či špejlí.

Opatrně ostrým nožem vyřežte vyznačené otvor. Ořezané plochy můžete natřít vazelínou - zabráníte tak rychlému vysychání krajů. Pro vlastní vyřezávání jsou nejlepší tenké a ostré, dobře nabroušené vykosťovací nože. Existují i speciální pilky a další nástroje pro jemnou práci.


Pro vytvoření obličeje či jednoduché. Jaký je rekord vyřezávání dýní ? Rekord patří nějakému Stephen Clarke’amu, který v neobvyklé krátkém čase vyřezal na halloweenské dýní – oči, nos, uši, ústa. Dřívější rekord činil 5vteřin. Halloween a dušičky jsou už v nedohledu, a proto jsme si pro Vás připravili článek plný inspirace na tzv.


Dlabání a vyřezávání dýní je skvělá kreativní práce, kterou můžete dělat společně se svými dětmi, a při které si lze. Tipy na vyřezávání dýní – inspirujte se od našich čtenářů. Pokud máte všechny marmelády a kompoty zavařené, a přesto ještě zbylo něco z bohaté úrody, můžete si vyřezat opravdové strašidláky. Na našich zahrádkách a za okny vídáme většinou usměvavé nebo jen smutné tváře dýňáků anebo obdivujeme. Oči, nos, ústa – tedy nejzákladnější šablona při vyřezávání dýní.


Nechte se inspirovat například těmito vzory a pohrajte si s jejich částmi. Oči i zuby můžete vyřezat na nespočet způsobů, které dodávají dýni svůj finální charakter.

Funkci nosu může zajistit třeba samotná stopka. Dýni můžete nabarvit, tím zabavíte zejména malé děti, které by si s vyřezávání tuhé dužiny ještě neporadily. Vždy si udělejte dostatečně velký otvor kolem stopky, usnadní to vydlabávání. Dýně patří k tradičním podzimním dekoracím. Inspirujte se a vyrobte si s dětmi vlastní dýňovou lucernu, která ochrání váš domov před zlými strašidly.


Parádní podzimní dekorace z větší dýně: Inspirace z Kréty 24. Jde o starou slovanskou tradici, která oslavuje podzim coby stěhování světla a tepla zpátky do domovů a lidských příbytků. Tato efektní technika vyřezávání nejen z dýní se nazývá carving.


Některé z nich jsou skutečně děsivé! Na vyřezávání dýní nemusíte být žádný extra umělec. Stačí vám ostrý nůž na odříznutí vršku dýně a samotné vyřezávání , lžíce na vydlabání dužniny, tlustý fix na předkreslení obličeje nebo u složitějších obrázků šablona a – voilá, můžete se pustit do tvoření.


Ať už ty velké, živé, na vyřezávání , nebo malé, dekorační, keramické, dýňové lucerničky. A pokud jste “dýňové mánii” propadli stejně, jako já – mrkněte na velkou inspiraci ze studia AMMI – tady si totiž, co se dýní všech druhů, velikostí a typů týká, opravdu vyberete… :) A za zmínku stojí rozhodně i. Pokud nemáte s vyřezáváním dýně zkušenost, poslouží vám předlohy a návod na dlabání a vyřezávání dýní níže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky