pondělí 26. srpna 2019

Jak nabrousit kadeřnické nůžky

Pokud máte problémy se stříháním s tupými nůžkami a zvažujete koupi nových nůžek, zadržte. Drobnosti mohou mnohdy velmi usnadnit naše bytí. Využití různých způsobů jek nabrousit nůžky je mnoho. K nabroušení nůžej jsme použili. Brousím kadeřnické nůžky , efilační nůžky , nůžky manikúrní, nůžky lékařské např.


Mít pořádně nabroušené nůžky je zásadní a nezáleží na tom, že s nimi stříháte na zahrádce jeden keřík angreštu nebo arový vinohrad.

Práce je takto mnohoná. Poskytujeme broušení nůžek všech typů. Brousíme jak kadeřnické , tak i klasické kancelářské nůžky , krejčovské nůžky , nůžky na plech, zahradnické nůžky , nůžky pro manikúru a především pak nůžky pro úpravu srsti zvířat.


Umíme nabrousit hladké, efilační i modelovací nůžky. Naším cílem je, aby Vaše nůžky byly nabroušeny v co nejvyšší kvalitě a aby vlastník nůžek měl své nůžky co nejdříve u sebe. Po dohodě možno i na počkání. Kadeřnické nůžky se liší účelem použití, čepelemi a rukojetí a můžeme je v zásadě rozdělit na tři druhy – nůžky klasické, s mikrozoubky a efilační. Klasické kadeřnické nůžky mají hladké oboustranné ostří, které klouže po vlasech a tyto nůžky vlasy vlastně nestříhají, ale řežou.


Náš servis disponuje celkem pěti druhy brusek na kadeřnické nůžky a třemi druhy na nůžky pro psy.

Naše brusky pochází převážně z Německa a USA. Vlastníme také speciální brusku původem z Japonska na technologii broušení kulatého ostří. Veškeré brusky jsou již v základu vybaveny přesným stabilizátorem úhlu. Nůž nebo nůžky bereme do ruky téměř každý den, a aby se nám s nimi stále dobře pracovalo, potřebují samozřejmě čas od času nabrousit. Běžné broušení nožů zvládnete lehce s pomocí ocílky nebo brousku, pro téměř profesionální broušení v domácích podmínkách jsou velmi užitečné brusné sady , například od firmy Lansky.


Nicméně nůžky s vlastnoručně naostřeným břitem budou i při mírné nerovnosti stříhat lépe než ty s rovným, leč tupým ostřím. Jsou určeny k upnutí do sklíčidla elektrické vrtačky. Na přední straně jsou opatřeny vodicím kroužkem. V současné době je to nejdokonalejší technologie broušení nůžek. Servis disponuje celkem pěti druhy brusek na kadeřnické nůžky a třemi druhy na nůžky pro.


U nás si můžete nechat nabrousit všechny druhy nůžek – od nůžek pro domácnost až po profesionální kadeřnické nůžky. Nejlepší by bylo jak už tu předchozí rádce doporučoval, dát je nabrousit do nožířství specialistovi. Umíte si sami doma nabrousit nůžky ? Kromě osvědčených elektrických speciálních brousků existují i mnohé další metody, které se sice na první pohled mohou zdát dosti nedůvěryhodné, ale přesto fungují a spolehlivě. Naši předkové si uměli vždy a se vším nějak poradit, a některé jejich metody používáme dodnes. Nůžky musí sedět stejně jako boty Z katalogů můžete nůžky pouze odhadnout, ale to, jak vám skutečně padnou do ruky, musíte mít vyzkoušené předem.


Neváhejte, a zajděte do kamenné prodejny nebo zkrátka objednejte nůžky obdobných rozměrů, jako jste měli naposled. Z toho důvodu mají hladké oboustranné ostří. V zásadě jsou to základní nůžky , bez kterých se neobejdete.

Nůžky s mikrozoubky – jedná se o nůžky s upraveným ostřím. Nůžky se hodí zejména pro začátečníky, kteří s nimi. A jak nabrousit nůžky ? Nejjednodušší je obrátit se na odborníka, u kterého budete mít jistotu profesionální práce. Zvlášť pokud jde o speciální a drahé nástroje, je vhodné svěřit práci skutečnému odborníkovi. Vždy je důležité brousit nůžky pod.


Je proto nutné nůžky nabrousit. I malé naostření zvýší jejich výkon a zajistí čistý řez, který se bude lépe hojit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky