úterý 6. srpna 2019

Jak dlouho péct kuřecí stehna

Kuřecí stehna se pečou podobným způsobem, jako kuřecí prsa s kůží i kostí. Kuřecí křidélka jsou speciální záležitostí – můžete je nakládat do nejrůznějších druhů marinád. Někdo je má rád křupavé, jiný zase s pořádně lepkavou marinádou.


Jak upéct kuřecí stehna. Když je zapečete nebo ugrilujete v troubě, zachovají si spoustu šťávy a přitom budou mít křupavou kůrku. Stehna z obou stran osolíme a naskládáme do pekáčku kůží nahoru. Podlijeme trochou vody a na každé položíme plátek másla.


Můžeme přidat i čerstvé bylinky, např. Teplotu trouby snížíme na 1°C a vložíme pekáč s kuřetem. Obrátíme stehna kůží dolů a pečeme minut. Ať už si vybíráte libová kuřecí prsa, stehna nebo pečete celé kuře, není pochyb o tom, že kuře patří k nejoblíbenějším masitým pokrmům na světě. Existuje tolik způsobů, jak ho připravit, a zbytky jsou někdy dokonce lepší než hlavní jídlo.


Přinášíme vám několik typů, jak dobře upéct kuře. Vezmeme kuřecí stehna , potřeme je rostlinným olejem, z obou stran okořeníme čerstvě mletým pepřem a mořskou solí. Dáme na plech a vložíme do trouby. Kuře pečeme minut při 2°C, poté teplotu snížíme na 1°C a pečeme dalších - minut.


Kůžička by měla být dozlatova upečená a hezky křupavá. Takto upravená kuřecí stehna vložíme do marinády, pořádně promícháme a necháme odležet nejméně hodiny, ideálně přes noc v chladu. Potom dáme stehna s marinádou do pekáčku a ve středně vyhřáté troubě na 170°C je za občasného podlévání horkým vývarem a přeléváním vypečenou šťávou pečeme asi minut. Ať totiž děláte, co děláte, většinou to dopadne dobře. Kuřecí maso je materiálem, který snese mnoho druhů úprav a chutí.


Ale pojďme se teď zaměřit na klasiku. Tématické fráze: uzená kuřecí stehna uzená kuřecí stehna recepty uzené kuřecí stehno uzene kurecí stehno recepty uzené kuřecí stehna recepty pečená uzená kuřecí stehna uzene kureci stehna uzená stehna jak dlouho péct kuřecí stehna uzené kuřecí stehna recept recept na uzená kuřecí stehna kuřecí stehno uzené. O pečení kuřete se v nejedné rodině vedou spory na život a na smrt. Na břiše, nebo na zádech?


A jak poznat, že už je hotové, když každá trouba peče úplně, ale úplně jinak? Tématické fráze: jak dlouho péct kuřecí stehna jak péct kuřecí stehna na kolik stupnu pect kure na kolik stupňů péct kuřecí stehna na kolik pect kuře recepty na víkend na kolik stupňů se peče kuře kuřecí nohy recept na kolik péct kuřecí stehna jak upéct kuřecí stehna na kolik stupnu pect kure? Je mnoho způsobů, jak kuřecí stehna připravit, například pečení, grilování, vaření v pomalém hrnci. Jakmile se nám maso na stehýnkách mírně zatáhne, podlijeme trochou vody a přiklopené.


Je jedno, jestli jsou zmražená nebo né? Manželka říkala, že otázka je špatně položená. Jinou dobu se pečou (smaží) na pánvičce, jinou dobu se pečou v elektrické troubě (tam asi jako kuře, hodiny na 2stupních, ale zase. jak která hospodyně to chce mít propečené) a jinou dobu v plynové troubě (s tou nemáme zkušenosti).


Kuřecí čtvrtky očistíme, zbavíme přebytečného tuku a potřeme ze všech stran pastou z koření. Necháme v lednici marinovat alespoň hodiny ideálně přes noc. Rozpálíme gril a vložíme na něj kuřecí čtvrtky kůží směrem dolů.


Grilujeme minut a poté obrátíme kuřecí čtvrtky a dogrilujeme dalších až minut. Osolená kuřecí stehna potřeme olejovou směsí a stehna poukládáme na plech s kůží na spod. Do zbytku olejové směsi přimícháme tekutý med a zbytek oleje. Plech vyndáme a stehna obrátíme.


Obrácená stehna potřeme směsí s medem. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Pečené kuřecí paličky - recept.


Náš oblíbený recept je segedín z uzeného kuřete. Nemáte nějaký recept s omáčkou, zeleninou… Děkuji za jakýkoliv recept.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky