pondělí 5. srpna 2019

Domácí housky na hamburger

Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 2°C zhruba minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.


Vezmete trochu mouky, pár vajec, droždí, nějaký tuk a můžete se pustit do pečení.

Postup je naprosto jednoduchý. Pojďme na to, domácí housky na hamburgery musíte pokořit. Tématické fráze: housky na hamburgry domácí hamburgerové housky domácí housky na hamburger domácí housky na hamburgery recept na hamburgerové housky hamburgerové housky recept hamburgerové housky domácí housky na hamburgry domaci houska na hamburger hamburgerová houska domaci hamburgerové housky recept housky na hamburgry. V Makru nebo Tescu samozřejmě po x kusech najdete housky posypané sezamem, které se jako na burger tváří, ale o požitek při jejich konzumaci se zdaleka nejedná. Vím, chápu, je to pohodlné a když přijede na grilovačku hafo lidí, zdá se to být jako jediná varianta.


Buď si koupíte tu šílenost, co prodávaj v obchodech nebo se pustíte do těch domácích. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Opečte vnitřní stranu housek. Na něj položte list salátu a burger. Samozřejmě tím pádem o to víc záleží na tom, jak maso zpracujete a co přesně s ním na grilu nebo na pánvi provedete.


Domácí hamburger není žádná věda. Můžeme je z vrchu naříznout do kříže. Necháme na plechu ještě asi minut vykynout. Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti.


Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi minut. Do masové placky přijde jen a pouze maso, potud je recept velmi jednoduchý. Někdy se mi nechce vařit, tak koupím všechny suroviny, které potřebuji na hamburger a poskládám si ho. Tématické fráze: hamburgerové bulky bulky na hamburger hamburgerove bulky recept recept na hamburgerové bulky těsto na hamburgerové housky bulka na hamburger hamburgrové bulky hamburgerova bulka recept hamburgerova bulka bulky na hamburger recept recept na domácí hamburgerové bulky bulky na hamburgery recept domácí hamburgerová. Na vlastnoručně připraveném hamburgeru si pochutnáte úplně nejvíce, to je jasné.


Základem dobrého hamburgeru není jen kvalitní mleté hovězí maso, ale rovněž bulka, čerstvě upečená a nadýchaná. Právě recept na domácí hamburgerové housky najdete v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.

Nechcete, aby vám místo hamburgerových housek vyšel tvar jako na české buchty,“ upozorňuje šéfkuchař. Než housky dokynou, můžete začít rozehřívat troubu, ta čtvrthodinka bude tak akorát. Než housky na plechu dáte do trouby, pomašlujte je vejcem (rozkvedlaným – žloutek i bílek). Dnes už v obchodě koupíte i maso, které je vytvarované rovnou do hamburgerové housky , takže ještě i takto si víte zkrátit čas, který potřebujete na přípravu. Připravte gril na přímé grilování.


Burgery grilujte - minut z každé strany. Bude jim stačit půl až jedna minuta. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky. Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky , položíme na plech a necháme ještě cca - min.


Tyhle dobroty jste ještě nejedli. Bulkám dopřejte nejen kvalitní maso, ale nejlépe i domácí hořčici či kečup. Mezitím si rozehřejte troubu na 2°C. Upletené housky dejte na nepřilnavý plech nebo na klasický plech vystlaný pečicím papírem. Dokynuté housky vložte do trouby a pečte asi minut krásně dozlatova.


Po upečení je přeneste na mřížku a nechte vychladnout. Jen masa bych dal na jednu porci opravdu 150g a Worcestrová omáčka není nutná, ideální by byla v sekci dle chuti si dejte ono bez ní je to ještě lepší, tedy alespoň pro mně. Ještě bych se ráda zeptala na nějaký recept na domácí chleba, pečený v obyčejné troubě:-), ráda by jsem dětem dopřála zdravé pečivo, kupujeme jeden fajnový tmavý celozrný a ráda by jsem něco podobné vykouzlila i doma ale všude jsou jakési „zajímavé “ recepty které se podlé mých představ moc nevydaří.


Housky rozkrojte a dejte na gril.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky