pátek 23. srpna 2019

Gravitační nože

Přestože se na střenky gravitačních nožů používalo velmi kvalitní dřevo, po více jak letech v zemi se v naprosté většině dřevo nedochová. Toto ovšem není náš případ a díky tomu se dá říci, že konstrukce pana Chalupného překonala původní návrhy a pověstnou německou preciznost, tak i novodobé armádní gravitační nože , na které byl kladen nemalý nárok a vše muselo projít řadou vojskových zkoušek. Prodám vyobrazené nože značky Mikov, Sandrik atd.


Některé starší ale v pěkném stavu, jiné starší a zbroušené, jiné v perfektním stavu. Velmi žádaný je prý Mikov Mackie a ten gravitační vyhazovák Sandrik. Preferuji osobní předání.

Jednalo se o nůž, jehož název vychází ze způsobu vysouvání čepele, jinak zcela skryté v rukojeti. Vysunutí lze provést po stlačení hřbetní pojistky vnitřní pružiny na palcové straně u záštity nože , poté je třeba nožem buď mávnout nebo. Klidně poškozené a nekompletní.


Provozovatel jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely. Jsou určeny… 9Kč vč. Fallschirmjäger Messer Tyto nože jsou repliky nožů z období 2. NSKK German Dagger replika německé válečné dýky Tyto nože jsou repliky nožů z období… 8Kč vč. OFW LLParatrooper - gravitační nůž německého Bundeswehru Nabídka kvalitních značkových nožů.


Nože s pevným ostřím, zavírací nože , kapesní nože , lovecké nože , kuchyňské nože , meče, dýky, brousky, brusivo.

Nože - Nůž : Nabídka kvalitních značkových nožů. Dále zavírací nože můžeme dělit podle přítomnosti nebo nepřítomnosti pojistek čepel. Nože s blokováním čepele jsou klasifikovány podle typu zámku: liner-lock, back-lock, Axis-lock, framelock, atd. Hledáte pravé vojenské útočné nože ? Od nás k vám poputují přímo z armádních zásob.


EXCALIBUR ARMY je váš odborník na military výprodej! Vyhazovací nože (spring assist) jsou pro spousty majitelů pohodlné a zajímavé pro svoji rychlost. Většina těchto modelů může být otevíráno na hřbetu nože a zavíráno palcem pomocí jedné ruky.


A to děla z vyhazováků kategorii samu o sobě. Tento nůž se používá u německých výsadkářů dodnes. Pouze dřevěné střenky jsou zaměněny za plastové.


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Po válce se tyto nože předělaly s mírnými úpravami pro použití v Bundeswehru. Dostaly plastové střenky, delší hlavici a další drobné úpravy. Byla pak vyrobena ještě civilní verze LL8 která je menší a má háček na hlavici, je prostě koncepčně jinak řešená. Model RT-I-TAC byl speciálně vyvinut pro záchranné týmy na základě legendárního nože Eickhorn LL80.


Prodám gravitační nůž z druhé světové po Německé armádě. Má asi želízek a je vybaven stojánkem. Takové to nože jsou vyloženě reklamní.

Naše výsuvné nože byly zkonstruovány se základním cílem – nůž do kapsy, který by se co nejvíce přibližoval charakteristikám pevného nože. Nikoho nezarazí že je nůž netknutej pominu v hlíně, ale bez známek použíti? Ty nože se požívaly a tady ten nemá jediný škrábanc. Jehla i óčko jsou jako nové.


Gravitační nože se vyznačují vysouvací čepelí skrytou v rukojeti. Po stlačení pojistky se vytahuje čepel mávnutím nebo otočením záštity směrem dolů, kde se zafixuje. Zasouvání nože se provádí analogicky, v opačném sledu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky