Navíc obsahuje vitamíny jako A, B, B B B B B C, E, K, H… Jde vám z toho hlava kolem? Mošt obsahuje tolik zdravých látek, že je to opravdu nefalšovaný elixír zdraví a jako prevence před chřipkou a nachlazením je v tomto období nezbytný. Pomůže se spaním i pletí. Jablka mají úžasné vlastnosti.
V prvním případě jsou jablka nakrájena na stroužky a rozdrcena nebo rozřezána různými přístroji tak, že na jedné straně vytéká čerstvá šťáva a na druhé vypadávají víceméně suché tuhé zbytky. Mošt můžeme také sterilovat v otevřené kameninové nebo smaltové neoprýskané nádobě, zahřejeme ho na teplotu °C a horký mošt plníme do horkých lahví, uzavřeme zátkami a položíme na bok.
Procesem kvašení následně prochází i samotný mošt a na konci je získán ocet. Jablečný ocet se vyrábí z jablek, resp. Jde tedy o zcela přírodní produkt, který má žlutohnědou barvu a mohou jej používat i příznivci RAW stravy.
V posledních letech se díky. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd.
Kvasinky nejprve přemění cukr obsažený v jablkách na alkohol. Poté do vzniklé směsi přidáme baktérie, které alkohol přemění na kyselinu octovou.
Je to také způsob, jak uchovat velice vzácný podíl vitaminů a minerálů na zimní období. Obsahuje hodně kyseliny octové, která má významné biologické účinky. Výroba octa se skládá ze dvou hlavních kroků (podobných výrobě alkoholu). Prvním krokem je kvašení (mletá jablka či jablečný mošt jsou vystaveny působení kvasinek, které fermentují cukry a mění je v alkohol). Argumentace doktora Jarvise se však opírá o vysoký obsah draslíku.
Mnoho výrobců tvrdí, že obsažený beta-karoten působí proti volným radikálům a jako. Bohemia mošt je vyráběn jako 1 přírodní produkt a proto nejsou při jeho výrobě použity žádné přidané cukry, chemické přísady, aroma ani barviva. Výrobek obsahuje přirozenou dřeňovou sedlinu, díky které získává svou specifickou chuť. Recept na to, jak se zahřát uprostřed chladného týdne, je jednoduchý a navíc může být i docela zdravý. Svařte jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem!
A pokud byste raději sáhli po něčem ostřejším, do verze pro dospělé můžete přidat kapku rumu. No a pokud máte jablek opravdu velké množství, naložte je do auta a odvezte do nejbližší moštárny, kde vám z nich vylisují jablečný mošt. Nejlepší je jeho sterilizace do PET lahví. Je důležité mít teplotu do stupňů Celsia, ta stačí. Mošt si uchová svoji chuť, nemá pak varnou příchuť.
K výrobě jablečného moštu se hodí zralé a pěkné kusy, nahnilé vyhoďte. Počítejte s tím, že jeden kilogram jablek vydá od do litrů čerstvého moštu.
Většina moštáren chce, abyste si přinesli své vlastní uzavíratelné nádoby. Ovocné mošty můžeme vyrobit téměř ze všech druhů ovoce, ale asi nejoblíbenější je jablečný mošt. Na jeho přípravu stačí i jablka horší kvality, která bychom jinak nezužitkovali. Výrobek byl vložen do databáze již v minulosti, proto se údaje nemusí shodovat s aktuální podobou.
Zjistili jste, že má jiné složení? Může se stát, že se jich urodí tolik, že nebudete vědět, co s nimi. Jednou z možností je vyrobit mošt.
Poradíme, jak má tato stoprocentní ovocná šťáva vypadat a jaká jídla si z ní můžete připravit.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.