čtvrtek 28. února 2019

Jak udělat popcorn v horkovzdušné troubě

Odešla nám mikrovlnka, už jsme sice objednali novou, ale ještě není skladem. No problém je v tom, že si chlap NUTNĚ musí udělat popcorn (máme ten klasický v sáčku do mikrovlnky) a pořád tady chodí a vymýšlí různé varianty Chtěla bych mu to zjednodušit, prostě ho jinak neudělá že? Jak to udělat v domácí kuchyni? Hlavní způsoby, jak najdete v tomto článku. Je možné vyrobit popcorn v troubě.


Navzdory množství připravených možností, které lze jednoduše přivést do připravenosti v konvenční mikrovlnné troubě , j. Jak udělat popcorn dům Popcorn pro rychlé vaření v mikrovlnné troubě nevyžaduje mnoho úsilí. Naopak: je lepší zjistit, jak málo iniciativu a přesně podle pokynů na obalu. To podle odborníků naznačuje, že diacetyl vstupuje do vzduchu a plic, když je popcorn v mikrovlnce ohříván. Jak připravit vepřovou panenku v troubě.


Připravit vepřovou panenku v troubě je velmi snadné, musíte jen dát pozor, abyste ji nepekli příliš dlouho, jinak bude suchá. Před pečením je vhodné maso nechat marinovat, aby získalo chuť, křehkost,. Bibinko,tuto směs také ráda používám. Já do naklepaných řízků vetřu prolisovaný česnek,malinko kápnu olej a vmasíruji do masa. Pak plátky položím na sebe a zabalené ve folii nechám v lednici do druhého dne.


Jen jak je pak smažím v troubě ,tak je dělám v pekáči na peč. Grilování a zapékání v troubě , kdy působí pouze teplo shora. Takže se rozloučím s klasickou poučkou jako z manželské poradny.


Pravidlo číslo pro pečení v troubě zní: Umějte (se) překvapovat. V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při - °C. Když se část vody odpaří a plátky či kousky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na °C, po otočení je dosušíme znovu při °C.


Křížaly budou hotové, až přestanou být pružné. Kukuřice pro výrobu popcornu má totiž vysoký obsah vlákniny (až ), a když je připravována v horkovzdušné troubě nebo v jiném speciálním přístroji, obsahuje jen minimum tuku (pouhých ). Co se týče energetické hodnoty, je popcorn připravený na malém množství tuku srovnatelný s různými cereáliemi. Nyní je popcorn velmi oblíbený a můžeme jej připravovat také doma – v mikrovlnné troubě , ve speciálním popcornovači nebo na hlubší pánvi. Zahříváním zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a převrácení naruby, kdy popcorn dostane tvar jakéhosi květu. Popcorn má ve své základní verzi nízkou energetickou hodnotu a. Pěkný večer přeji Chtěla bych se zeptat, zda se Vám daří připravit popcorn v mikrovlnné troubě tak, aby nezbylo moc nevyprsklých zrnek nebo naopak aby se nespálil?


Před chvílí jsem na něho dostala chuť a výsledek je tradiční (alespoň u mě): spousta zrnek v celku a půlka popcornu páchnoucí spáleninou. Potom udělat bochánek, já dávám do ošatky vysypané moukou. Po vykysnutí, tedy když už je z ošatky venku, skoro jako přetéká vyklopit na plech s papírem a nechat chvíli postát, ale nemusí. C a potom minut na 190C.


Hanko, smažím tak 3-do roka. V menším kastrůlku, takže hladina oleje vystoupá, jak je potřeba. Případně v širší pánvi, když smažím placaté řízky.


Zbytek oleje nechám vychladnout, scedím a uschovám, příště opět doplním na potřebné množství. Takže toho spotřebovaného oleje je opravdu zhruba litr za rok, ale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky