úterý 5. února 2019

Jak vyrobit pečetní vosk

Připravuji dárkový dokument, který bude mít stužku a chci na ni vyrobit pečeť. Následující řádky Vám poradí, jak si vonný vosk vyrobit snadno a levně doma. Navíc můžete vybrat vůni i. Nejprve nahřejte pečetní vosk nad plamenem. Neustálým otáčením zařídíte, aby ihned neodkapával.


Ve chvíli, kdy je vosk dostatečně poddajný, otiskněte jej na příslušný papír (předmět) a pomalu táhněte vzhůru, aby se roztavená část oddělila.

Natáčet toto video mě neuvěřitelně bavilo, jelikož jsem se přenesl o několik staletí zpět. Ukážu vám, jak používat pečetidlo a pečetní vosk a vytvořit tak kr. Jak správně vyrobit pečeť? Normálně nakapat pečetní vosk , otisknout do toho něco jako pečeť (já používám kovový knoflík).


Než se otiskuje, tak nechat malinko zatuhnou. Zapátral jsem mezi rytci jednadvacátého století, abych nalezl toho, který mi dokáže vyrobit vlastní pečetidlo dle dodaného návrhu, a toto mé. Pojmem pečeť nazýváme otisk kovového rytého pečetidla ve vosku. Později byly pečeti přitiskovány přímo na písemnost.


Vonné vosky jsou v dnešní době velmi oblíbené.

Přitom rotujte tavnou pistolí tak, abyste docílili požadovaného kruhu. Nechte vosk mírně zaschnout a poté otiskněte pečetidlo do nakapaného vosku. Pečetidlo podržte ve vosku cca 3. Pokud nevíte jak s pečetním voskem nakládat, budiž Vám nápomocen náš návod na výrobu pečeti. Je příjemné se občas rozmazlit návštěvou kosmetického salonu, ale někdy prostě nemůžete čekat na termín. Můžete mi, prosím, někdo poradit, jak správně vyrobit pečeť?


Pokud chcete salon vynechat a vyzkoušet voskování sami, tento článek vám ukáže jednodu. Barvy pečetí bývaly různé, od zelené až po černou. V dnešních dobách převažuje červený bankovní vosk , který Vám rovněž můžeme nabídnout. Ostatně červená barva pečetícího vosku byla v minulosti.


Jistěže to jde - pečetní vosk se běžně prodává a tedy i vyrábí. Pomocí jedné voskové tyčinky můžete vytvořit až pečetí. K výrobě pečeti budete potřebovat patřičnou písemnost. Vyrobit svíčku není tak, těžké, jak si možná myslíte. Levnější, ale zato nejzdravější variantou je klasický parafínový vosk a zlatou střední cestou palmový.


Ten ale vytváří na povrchu svíček bílá vlákna a stopy, takže se hodí spíš na tvoření svíček v neprůhledných nádobkách nebo na odlévání z formiček. Vždy však musí platit jedna zásada, totiž, že materiál na pečetidlo musí být tvrdší než. Také se vám doma hromadí nedohořelé nebo polámané svíčky?


Klasický pečetní vosk v tyčince, červená barva, hmotnost cca 50g.

Nevyhazujte je, můžete si z nich totiž odlít svíčku novou. Výroba domácí svíčky ve sklenicích od přesnídávek nebo marmelád je více než jednoduchá. Výroba svíček je umění, které se z nouze zrodilo 2let před Kristem a dnes je čím dál populárnějším koníčkem.


Ponořte se do tohoto starobylého řemesla a vyrobte si vlastní svíčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky