středa 27. února 2019

Do pračky nejde voda

Ale co dělat, když do pračky nevstoupí voda , nebo se to stane, ale velmi pomalu? V tomto článku budeme zkoumat hlavní příčiny tohoto selhání a nezávislé způsoby jejich odstranění. Prvním důvodem je nedostatek studené vody nebo nízký tlak.


Pokud je celá věc slabá, voda se bude velmi pomalu naliat. Do pračky Whirpool s vrchním plněním mi neteče voda , filtry na koncích napouštěcí hadice jsou čisté a voda z kohoutku taktéž teče. Je ještě nějaký filtr uvnitř pračky nebo čím by to mohlo ještě být způsobeno?

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že pračka nenapouští vodu. Když ji zapnu, začne vypouštět, ale už nenapouští a vyblikne na mě červená kontrolka-jakože, s tím něco je, třeba za půl dne se zase rozjede, ale bohužel už ji od včera přemlouvám a nic. Pokud jste jako obvykle zakryli prášek a naložili prádlo, zapnuli stroj a voda nepřišla k bubnu, praní se nespustí. Pokud stroj nevybírá vodu, problém by měl být vyřešen bez prodlení. Dále se zabýváme důvody, proč voda neteče do bubnu pračky , a ukázat účinné metody pro řešení tohoto problému.


Bylo by dobré napsat sem typ a značku pračky jestli se jedná o nový či starší spotřebič. Poté můžeme uvažovat proč vám do pračky neteče voda. Chyba v řídící elektronice pračky to zjevně být nemusí.


Byla pro vás tato odpověď užitečná?

Nikdy nevkládejte do bubnu pračky více prádla, než je kapacita uváděná výrobcem. V tom případě kontaktujte servis praček. Jestliže pračka přestala odstřeďovat, je třeba zkontrolovat a vyčistit síto, hadice a odpadní trubku.


Ten odmontuj a vyteče voda. Doporučuji tam dát hadry nebo to chytám do misky. Kulatýho tam nic neni, je to taková dlouhá jakoby lišta přes celou šířku pračky. Ak práčka nezačne napúšťať vodu, prací cyklus ďalej nepokračuje a väčšinou sa na ovládacom panely zobrazí porucha. Ak je to práčka s displayom, podľa čísla poruchy môžeme ľahšie zistiť závadu.


Ak viete kde je vrtuľka,tak vytiahnite z pred vrtuľky filter jeho pootočením a vytiahnutím. Spätná montáž je opačná. Po vyčistení by sa mala dať ľahko otáčať. Stávajú sa prípady,že tam spadne ponožka pomedzi bubon. Jestli je stroj zapojený v elektřině a pojistka na dveřích taky funguje, a přesto nezačne prát, možná se nějaký kus oblečení zasekl ve dveřích.


Může to být i zastavení vody. Když voda v odtokové hadici začne téct zpátky, způsobí to, že se pračka vypne. Zkuste ji naklonit na bok, aby voda mohla odtékat.


Voda sa nevleje do zásobníku kvôli vysokému tlaku vo vodovode – skontrolujte tlak vody v prívode. Priehradka na prací prostriedok je upchatá – je potrebné očistiť nádobku na prací prostriedok. Voda priteká pomaly kvôli znečistenému filtru – vyberte sitko ventilu a očistite ho.

Kolik lidí už bylo vyplaveno, protože tu vodu nevypínaj. Jinak by tam mohla jedině zůstávat voda po vyprání a to by mohlo být čerpalo, nebo je ucpaná. Ak sa voda z kanalizačného systému zozbiera do bubna, najprv vyčistite sifón, ku ktorému je pripojená vypúšťacia hadica z práčky. No, ak je dôvod pripojený k drezu, prečítajte si článok Siphon pre práčku. Bezpečnostné opatrenia.


A nakoniec, ako sa vyhnúť situáciám, keď vypnutý stroj zachytáva vodu. Poté zkontrolujte, jestli není filtr zanesený, prohlédněte také vypouštěcí hadici a. Ta vzniká postupem času, u nové pračky je nepravděpodobná. Třetí, častý důvo je potom zanedbaná péče o filtr či odpadní hadici pračky. V případě velkého nánosu smetí či vodního kamene voda nemá kam odtéci, proto najde jinou skulinku – nejčastěji dvířka. Prací program dávno skončil, v pračce ale pořád zůstává voda.


V takovém případě máte nejspíš ucpaný odtokový filtr – musíte jej vyšroubovat a ručně vyčistit. Odtokový filtr najdete v pravém či levém dolním rohu pračky , u některých modelů musíte nejprve odklapnout celý spodní kryt. UMR nezatváram ani ja, lebo sa mi nechce zohnúť sa a zatvoriť ho, ale na práčke zatváram. Filtr poté vyšroubujete a. Myčka nejde spustit, zůstává v ní voda nebo po skončení programu nevysouší nádobí. Nejste první ani poslední, kdo tyto problémy řeší.


Sepsali jsme návo jak odhalíte nejčastější poruchy – a pokud je to možné, jak je svépomocí také vyřešíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky